Annonce

Annonce

Svar: Modermælkserstatning i udlandet


8. oktober 2007

Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Hej med jer

Jeg ved godt at det kan være forvirrende at bo i udlandet, der er mange udlandsdanskere som bruger min side - også fra England, så det er ikke første gang jeg hører om det:o)

Jeg ved ikke om du allerede kender siderne, men på www.smanutrition.co.uk/ kan du læse om SMA og på www.milupa-aptamil.co.uk/ kan du læse om Aptamil. Måske det vil gøre dig lidt klogere. Det er begrænset hvad jeg ved om disse produkter, men jeg ved at man bla. kan købe en der hedder Aptamil easy digest, hvori proteinerne er blevet delvist nedbrudt, så det gør det lettere for barnets tarme at arbejde med modermælkserstatningen og det kan have en positiv effekt. Det lyder altså lidt ligesom Nan H.A i Danmark uden at jeg ved det præcist.

Hvis I ikke af sundhedsplejersken kan få råd og vejledning omkring hvilken erstatning I skal købe, kan I så ikke spørge lægen?

Det er helt korrekt og helt i orden at I giver Emma laktulose. Det er langt at foretrække at have en glad pige, som har overskud fordi maven holdes igang, end at have en pige, der har ondt i maven og som er ked af det, fordi hun skal døje med afføring hver 2-3 dag.

Jeg tror ikke du mangler rygrad, du er bare en ganske almindeligt bekymret mor ligesom du skal være:o) Vi ved jo hvor meget det betyder at børnene spiser og derfor går det os på, hvis ikke vores barn spiser det som bøgerne foreskriver. Børn er dog forskellige og din datter er 3 måneder nu og skal også til at lære lidt om, hvad det vil sige at være mæt og være sulten. Derfor nytter det ikke noget at du kommer en flaske i munden på hende hver ...


Annonce

... gang hun siger piv, men det vil være helt okay at du en gang imellem lige trækker tiden lidt.

Nu ved jeg jo ikke hvor tit du giver hende flaske, men mon ikke hun kan nøjes med at spise hver 3-4 time døgnet rundt?


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Reglerne om at hun skal have ca 1/6 af sin vægt i døgnet er kun vejledende og det er ikke sikkert at hun spiser så meget, som du udregner til og det kan være helt okay. Nogle spiser mere, andre spiser mindre. Det vigtigste er at hun tager på, at hun udvikler sig, har overskud til at pludre, smile, grine og i det hele taget virker veltilpas og så skal du sikre dig at hun har gode tunge tissebleer. Det er altså ved at være tiden at du forsøger at holde øjnene lidt væk fra antal milliliter og i stedet kigger på din datter og øver dig i at se på hende om hun trives:o)

Det er også korrekt at man alle steder læser at det er vigtigt at sidde med sit barn i favnen når man giver flaske og du skal naturligvis heller ikke lade hende ligge med flasken alene. Men samtidig så vil nogle børn altså bedre kunne drikke flasken når de ligger ned eller holdes lidt ud fra kroppen. Prøv f.eks. at sætte dig med hende op af dine lår. Sid i sofaen og stem fødderne fra på sofabordet, så dine ben er bukket og lad hende så ligge på dine ben med ansigtet ind mod dig, så hun 'sparker' dig i maven med sine fødder. På den måde er I i fysisk kontakt, kan kigge hinanden i øjnene imens hun spiser, hun ligger lidt højere med hovedet osv. Det kan være en rigtig god måde at give flaske på.

Håber ovenstående hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tommelfinger - sutte på

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...

Læs mere i Babylex

Skråstol

Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.

Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..

Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..

Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..

Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..

Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..

Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!

Med venlig hilsen
M´s Mor


Annonce