Brev:
Sover dårligt om natten - 3 mdr.
Kære Helen
Jeg håber, du kan give os nogle gode råd til, hvordan vi får vores 3 mdr. gamle datter til at sove bedre om natten. Ellers falder jeg snart helt fra hinanden af træthed :-)
Vores problem går på vores datters søvn om natten. Det skal lige siges, at jeg ammer hende 100%, og at hun tager fint på. Hun vejer næsten 8 kg og er kun godt 3 mdr. så hun er en stor pige.
For at beskrive problemet giver jeg dig lige en kort oversigt over, hvordan vores dag ca. ser ud.
Vågner mellem kl. 6-7: Hvis hun har været vågen kort forinden og fået mad, så ammes hun ikke nødvendigvis her. Jeg har nogle dårlige oplevelser med, at hun kaster op om morgenen, så derfor forsøger jeg ikke at overfodre hende her...
Ca. kl 9 sover 45 min, nogle gange kun 1/2 time
kl. 10: ammer + leger og hygger
kl. 11: puttes i barnevognen og sover 2-3 timer, mens jeg går med hende.
kl. 14: ammer + leger og hygger
kl. 16: Sover 1/2 time-45 min.
kl. 17. ammer + leger og hygger evt. bad + massage
kl. 19-20 tiden: ammes til hun næsten sover lægges i vuggen og vugges helt i søvn
kl. 22-23 tiden: vågner og ammes og sover hurtigt ...
... videre
kl. 01: vågner og ammes
Resten af natten er noget rod, hvor hun kan vågne hver anden, nogle gange hver time. Jeg lægger hende for det meste til og hun vil gerne spise lidt, men virker ikke decideret sulten dvs. græder ikke, men bøvler og vil ikke falde til ro. Derfor får hun somregel brystet, da det får hende til at falde i søvn igen.
Nogle nætter er vi vågne hele eller halve timer, men for det meste halvsover/bøvler vi rundt. Det er lige meget, om hun sover i vores seng eller i vuggen.
Min første tanke er selvfølgelig, at hun vågner fordi hun er sulten. Men som sagt spiser hun ikke så meget, men hun spiser jo også tit i løber af natten. Tilsyneladende får hun jo også, hvad hun skal bruge, da hun tager fint på.
Jeg har også tænkt på, om hun måske allerede er ved at være klar til ske-mad, da hun jo er en stor pige på 8 kg, men hun er jo ikke gammel nok??? (født 280607).
Har også tænkt på noget med en flaske før sengetid, men hun vil ikke tage flaske.
Kan du ud fra ovenstående se, hvad vi gør "forkert", eller har du nogle ideer til, hvordan vi kan få vores datter til at sove mere sammenhængene om natten?
Hilsen Ida
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Babynest
En babynest er oprindeligt en svensk opfindelse, som efterhånden har spredt sig over hele verden. Også i Danmark er det meget populært at bruge en nest til sit barn.
En babynest kaldes også en babyrede, og den bruges til at lægge dit barn i, når du gerne vil have, at dit barn skal føle sig omsluttet og holdt, og du ikke selv kan have dit barn i armene. Det vil sige, at hver gang du lægger dit barn fra dig, fordi du f.eks. skal ordne vasketøj, lave mad, tale i telefon eller...
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.