Svar: Mælk? Nej Tak!
Hej med jer
Det kunne jo godt lyde som om at jeres dreng ligner sin mor, hvad angår mælk og lysten til dette og det er fint at du spørger, hvordan du kan sikre ham at han får den kalk, som han har behov for.
Børn som ikke drikker mælk, bør fortsat sikres et vist calcium indtag, så bla. deres knogler styrkes og man anbefaler normalt et tilskud på 500mg calcium dagligt. Dette kan gives i form af en multivitamintablet med ekstra calcium eller ved en ren kalktablet. Dette kan I drøfte med lægen.
Jeres dreng er jo ikke gammel nok til at kunne spise en kalkvitaminpille, men I kan knække den i kvarte, så han ikke får den galt i halsen, så kan det måske godt lade sig gøre.
Derudover tænker jeg at der jo ikke er tale om mælkeallergi hos jer. Det er altså ikke fordi han ikke ...
... tåler mælk og derfor er det vigtigt at I medtænker andre mælkeprodukter. Det kan jo fint være en portion yoghurt, A38 eller lignende, det kan også være en milkshake du laver ved at blende en banan med noget letmælk eller sødmælk (det synes børn ofte er bedre end at spise og drikke det hver for sig) og det er også vigtigt at give ham ost af forskellig slags og mælk indgår jo også i madlavningen oven på en portion frugtgrød eller i sovs til aftensmaden. Da han ikke drikker mælk af glas, er det således vigtigt at I forsøger at medtænke mælk og kalk på anden måde i kosten og er dette ikke nok, så synes jeg I skal drøfte behovet for kalktilskud med lægen.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
God bedring med forkølelsen og fortsat held og lykke med ham og tusind tak for dine pæne ord - fortjenesten er nu ikke min, men jeres:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.