Brev:
Dagplejeskift - 14 mdr.
Hej Helen
Jeg har brug for et par objektive øjne på vores situation.
Julie på 14 mdr. har været i dagpleje siden hun var 6 mdr - hos en humørfyldt, snakkesalig dame i et sødt lille hus med have og sandkasse.
I sommerferien blev vores dp desværre syg og har været det lige siden. Julie blev så passet hos en rigtig sød dp i to uger og herefter flyttet til den faste vikar. Hun klarede skiftet så flot og er hurtigt faldet til. Hjemme reagerede hun dog - var tvær og klynkende, men det gik over efter et par uger. Nu leger hun glad i haven, når jeg kommer og henter hende, ja hun trives bare! (dog bliver jeg oftest ignoreret og hun vil ikke med hjem)
Jeg blev rigtig ked af det, da vi for nylig fik at vide, at Julie skal starte hos en ny dp, hvor hun kan være sammen med en fast børneflok (hos vikaren er der jo nye børn fra uge til uge). Nu går det lige så godt og så skal hun flyttes igen! Disse skift bekymrer mig (jeg er psykologistuderende og tænker meget på tilknytning i den forbindelse), - vil Julie blive påvirket på længere sigt af, at hun bliver flyttet sådan rundt, hver gang hun lige er faldet til og har knyttet sig til sin dp?
Jeg er bange for at hun til sidst lukker af og ikke tør søge tryghed hos den nye, fordi hun har lært at hun bare bliver flyttet snart igen. Ja, jeg føler mig som en dårlig mor, der bare sender min datter rundt til fremmede kvinder... Derfor valgte jeg også at ...
... takke nej til den første dp vi fik tilbudt - mavefornemmelsen var der bare ikke. Den nye har vi også besøgt og hun virker da flink, men ikke glad og humørfyldt, som jeg havde håbet.
Det positive er, at dp'erne bor tæt på hinanden, så Julie vil blive ved med at besøge samme legeplads og legestue som hun plejer. Det negative er, at den nye bor i lejlighed uden have og at Julie ikke kan sove i sin egen barnevogn længere.
Mor har virkelig ondt i maven over det her og jeg har grædt snot i lange baner!
Jeg kan ikke rigtig slutte fred med situationen, fordi vi på et tidspunkt skal tage stilling til om Julie skal flyttes endnu engang, når/hvis vores gamle dp bliver rask. Jeg kan ikke rigtig slippe glansbilledet med det lille hus med have, for Julie er en rigtig ude-pige, der tonser rundt i haven og bliver møgbeskidt :-)
Da vi besøgte den nye (som Julie skal starte hos på onsdag) ville Julie først ikke med ind... var lidt beklemt, men da vi kom ind på legeværelset kastede hun sig straks over de nye legesager og virkede helt upåvirket af at vi var et fremmed sted. Da vi skulle hjem kravlede hun rundt og undersøgte lejligheden og ville ikke med hjem. Vikaren har været så sød og har sørget for at Julie og den nye har kunne være sammen på legepladsen i den forgangne uge.
Hvad tænker du om disse skift? Lægger jeg for megen bekymring i det? Hvordan ville du køre hende ind?
Glæder mig til at høre fra dig
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
6. oktober 2024 | Sovevaner | 11 mdr.
Dreng 11 mdr vil ikke længere puttes af far
Kære Helen Vi står i en lidt presset situation, da vores dreng på 11...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
Viden om børn:
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.