Svar: Forstoppelse eller ondt i maven
Kære Malene
Tillykke med den lille pige. Jeg kan godt forstå at du er bekymret for din lille trold, for det gør ondt i et mødrene hjerte at høre og se hende krybe sammen og klynke, når luften skal passere igennem systemet. Desværre er det nok meget normalt at børn især i starten kan have lidt problemer med dette - især børn der får erstatning.
Du skriver ikke hvilken erstatning I bruger, men I kunne overveje om I skulle forsøge med en anden slags. Det kan nogle gange gøre en forskel.
Derudover kan du forsøge at amme hende i forskellige ammestillinger, så hun når hun ligger ved brystet får optimalt fat og ikke kommer til at slippe for meget og derved sluge for meget luft.
Det samme kan du tænke over når du giver flaske, at hun nogle gange måske vil have glæde af at sidde lidt mere op, når hun spiser, så maden lettere glider ned i maven og holder sig der. Samtidig kan det også nogle gange være en fordel endten at holde lidt pauser undervejs, så hun kan bøvse, når hun f.eks. har spist halvdelen af flasken, andre gange har børn det bedst med at spise helt færdig, før de så slår en ordenligt bøvs - her må I forsøge jer frem
Mavemassage er rigtig godt og også at ...
... cykle med hendes ben. I det hele taget er det rigtig godt at blive bevæget og bruge sin krop. Børn med tendens til mavekneb har faktisk også ofte stor glæde af at få lov til at ligge på maven. Det kan være at lægge hende hen over ammepuden, når I sidder med hende, det kan også være at bære hende med maven liggende på jeres underarm.
Prøv at lægge mærke til om der er en sammehæng med hvornår hun får sine d-vitaminer. Nogle børn får ekstra meget mavekneb i forbindelse med dem. Hvis der er en sammenhæng, så kan I forsøge at skifte over til ACD dråber og se om det gør en forskel. Desværre er alle d-vitaminer i dag opslæmmet i samme olie og det er således ikke muligt at finde andre, som ikke vil give samme problem. Derfor anbefalingen om at forsøge med ACD-dråber.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Derudover vil det være en god idé at du lige gennemtænker om du spiser noget, som vil kunne irritere din datters mave. Der er børn som reagerer overfor mors mælk, hvis mor f.eks. indtager meget kaffe, cola, løg, spinat, kål, chokolade og også andre ting, så det kan være en god idé lige at gennemtænke om der kunne være en sammenhæng her.
Jeg håber mine tanker hjælper jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Kosttilskud - børn
Følgende kosttilskud anbefales til børn:
- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.
- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.
- Jerntilskud...
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.