Brev:
Nattisseri er måske blevet en vane?
Hej Helen
Jeg skrev til dig for en lille uge siden angående min datter, Asta, som var begyndt at tisse i bukserne flere gange dagligt og også om natten. Først og fremmest tak for den hurtige respons.
Tisseriet stoppede allerede samme dag jeg skrev til dig og hun tisser ikke i bukserne mere - hverken hjemme eller i børnehaven. Jeg tror bestemt ikke det har været fysiologisk. Til gengæld er hun fortsat med at tisse i sengen en enkelt gang om natten. Hun tisser ikke bare lidt, men er plaskvåd, når hun grædende kalder på mig.
Jeg bliver naturligvis ikke sur på hende, men siger i stedet, at det da også er ærgerligt og ubehageligt med våde bukser osv. Når jeg spørger, hvorfor hun bliver ked af det, siger hun "fordi jeg ikke kunne lade være at tisse". Forklarer at det ikke gør noget - at det kan ske, og hun bliver ok igen. Hun vil efterfølgende gerne ind hos mig/os (når faren er hjemme), og får lov.
Da hun også tissede om dagen, talte jeg med hende om, at jeg tror, at hun måske er begyndt at tisse i bukserne, fordi det er svært at far er væk samt at være storesøster. Omkring ...
... nattisseriet ved jeg dog ikke, om det er psykisk eller snarere er blevet en vane for kroppen efter snart 10 dage? Eller kan det ubevidst være et middel til at komme ind i vores seng.
Prøver bare at være der for hende og hjælpe hende til at sætte lidt ord på, og sagde til hende i morges, at hun selvfølgelig gerne må komme ind til mig om natten - også selvom hun ikke tisser i sengen.
Hun virker faktisk glad igen og slet ikke så træt, sur og udkørt som forrige uge, hvor dagtisserierne stod på. Jeg er i tvivl om, hvor meget jeg kan gøre for at komme nattisserierne til livs. Jeg har ikke lyst til at nægte hende at komme ind hos mig om natten - hun trænger nok til trygheden. Hvad tænker du om nattissreiet - er det blevet en vane...? Et råb om noget? Blot noget der hænger sammen med hele den førbeskrevne situation og dermed noget der som dagtisseriet går i sig selv?
Er der noget jeg evt. kan gøre/sige til hende udover at hjælpe med at sætte ord på hendes følelser osv.? Og egentlig sært, at de hyppige vandladninger om dagen gik så hurtigt i sig selv igen..
Hilsen den bekymrede mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
Viden om børn:
Fødsel
En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.
Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.