Annonce

Annonce

Svar: Køretur i bil


29. september 2007

Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Mor

Dejligt at høre at dagsplanen har været med til at give lidt mere overskud i familien, - lidt struktur på dagen hjælper jo faktisk til at få lidt overblik og det tror jeg tit er vigtigt:o)

Et sommerhus i DK lyder rigtig dejligt og som en god idé, så I har mulighed for at komme hertil med børnene en gang imellem, kan besøge familien osv.

En 12 timers køretur er naturligvis lang tid, men det som skader børns ryg er ikke at sidde i autostol, men at autostolen bruges hele tiden. En autostol skal bruges i bilen, men alt for mange familier tager stolen ud, sætter den i indkøbsvognen, tager den med ind i huset og lader barnet sove videre i den der osv. og det er ikke meningen. En autostol til babyer bør være i bilen ligesåvel som de større stole til de større børn heller ikke kommer med ind.

Det er den daglige belastning hvor barnet sidder, som giver problemer. Det vil sige hvis barnet ud over at sidde i autostol dagligt også sidder i skråstol og lignende, når man er hjemme. Børn i den alder har ikke behov for at sidde, men for at ligge på gulvet og det er kun ved at ligge og trille omkring at de får styrke i ryggen og bliver stærke nok til at sidde senere hen.

Den autostol I bruger til Frederik går jeg ud fra kan lægges lidt ned, så han ikke sidder ...


Annonce

... i en vinkel, men fint kan slappe af i kroppen og i hovedet og nakken og således fint sove i sin stol. Autostolen er det eneste sikre og derfor valget, I kan og skal ikke lægge ham i noget andet, men I skal naturligvis sikre jer at stolen passer ham og at han sidder/ligger godt i den.

Det lyder som en udmærket idé at køre om natten og I må her følge børnenes behov. Hvis en vågner og skal tisse eller Frederik vågner og skal have mad, en ren ble eller andet, så vil det være en god idé at I så holder en lidt længere pause der. Men når børnene sover, så er det bare med at få lagt nogle km bag jer. Jeg synes altså ikke I skal vække dem for at holde pauser, men i stedet sørge for at få nogle gode pauser, der hvor de viser behov for det.

Så hvis børnene er forsvarligt fastspændt og sidder i de stole som passer til dem, og I så sørger for at holde nogle pauser, når børnene viser behov for det, så er der ingen problemer i at køre til Danmark i bil.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan læse mere om børn i bilen på www.sikkertrafik.dk som er rådet for større færdselssikkerheds hjemmeside. Her kan du klikke på netop "børn i bilen" og læse om hvordan du skal forholde dig.

- og autostol forbindes ikke med vuggedød...

God tur til Danmark og fortsat god weekend:o) Og tak for dine pæne ord til mig.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.

Rejse med lille baby

Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex

Lægeundersøgelser baby og børn

I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.

Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg har købt din bog om børn og mad, og igen må jeg virkelig rose din måde at skrive på, det er alletiders bog :-) Jeg har 3 af dine bøger og jeg er vild med dem :-)

Tak fra mor til dreng på 4 måneder.


Annonce