Svar: Forhøjet blodtryk
Kære Inger Marie
Alle gravide kvinder får målt deres blodtryk, når de er til kontrol hos læge eller jordemoder og det gør de fordi der normalt vil skeændringer i kvindes blodtryk under graviditeten.
I første del af graviditeten falder blodtrykket ofte lidt og herefter begynder det at stige igen. Ved fødslen ligger blodtrykket normalt lidt højere end det gjorde da kvinden blev gravid.
Hvis blodtrykket bliver meget højt, så kan det betyde forskellige ting, blandt andet kan det være et at symptomerne på svangerskabsforgiftning (præeklampsi)
Et forhøjet blodtryk i graviditeten defineres som et systolisk blodtryk på over 140 mmHg og/eller et diastolisk blodtryk på over 90 mmHg (et normalt blodtryk for en voksen er omkring 120/80 ...
... systolisk/diastolisk). Dit systoliske blodtryk ligger således lidt højt, men ikke bekymringsværdigt, det er dog fint at jordemoderen holder øje:o) Man kan godt have et forbigående forhøjet blodtryk, der forsvinder igen i løbet af graviditeten.
Når jeg har anbefalet dig at kontakte lægen for at få målt dit blodtryk og for at aflevere en urinprøve, så var det fordi du fortalte at du pludselig havde fået en del væskeophobning i kroppen. Netop når man undersøger for svangerskabsforgiftning så ser man på blodtryk, proteiner i urinen og væskeophobning i kroppen.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er ikke fordi jeg tror du har det, eller fordi jeg vil gøre dig unødigt nervøs, det handler bare om at det er bedre lige at blive tjekket en ekstra gang:o)
Rigtig meget held og lykke og knus herfra:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.