Svar: Putteflaske og afvænning
Kære Nadia
Så vidt jeg forstår dit brev, så er det nu kun til natten at Carl stadig får sin flaske og det vil sige at om dagen kan han godt falde i søvn uden?
Det betyder at det kan være en god idé at bruge lidt de samme putteritualer som I har for dagen og overføre det til om aftenen. Hvad er det, som gør ham ekstra tryg der - puttes han f.eks. med en sut og en klud, så skal I også gøre det om aftenen.
Det er korrekt at I nu skal til at skibbe sutteflaskerne helt og en blid måde at gøre det på er ved at skrue indtaget ned, så han ikke længere får f.eks. 200ml mme, men kun får 100 og stille og roligt kan I så begynde at give ham mælk af en kop i stedet. Og tilsidst skal han så slet ikke have mælk om aftenen, men kan puttes med en godnathistorie, hvor I sidder hos ham, læser højt for ham og han kan ligge i sin seng og falde ...
... til ro ved jeres monotone stemme.
Det er vigtigt at han flaskerne stopper og han lærer at drikke mælk af en kop. Både fordi flaske i længere tid kan være skadeligt for tænderne og samtidig drikker børn også forholdsvis store mængder af en flaske og dermed er der risiko for at de får for meget mælk og der ikke er plads til rigtig mad i maven. Sundhedsstyrelsen anbefaler at man stopper med sutteflaske omkring 12 måneders alderen. Herefter kan barnet spise og drikke som den øvrige familie.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er dog ikke altid det lige lykkes at stoppe flasken ved 12 måneder og det kan også være okay, men det er nu og i løbet af den næste måned til 1½ at I skal nedtrappe flaskerne og få sat noget andet i stedet. Jo ældre han bliver, jo mere bevidst bliver han også.
Jeg håber at ovenstående hjælper jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Rotavirus
Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.
Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.