Brev:
Meget mystisk
Kære Helen,
Jeg har egentlig ikke noget problem, som jeg søger svar til, men ville nok bare gerne have lidt idéer til en forklaring på noget temmelig underligt, der skete for Lucia for et par dage siden.
Lucia begyndte i mandags i vuggestuen igen efter 14 dages ferie. Hun var helt OK med det den første dag, men allerede på andendagen græd hun en del, da jeg afleverede hende. Det gik dog langsomt over igen. Den tredje dag græd hun også meget, da jeg gik, og efter 2-3 timer ringede en pædagog til mig og sagde, at hun stadig græd voldsomt og samtidig sagde, at hun havde ondt i maven. Hun ville hverken lege eller spise.
Jeg tog straks over og hentede hende i den tro, at hun blot var ked af at være der. Men gråden var ganske rigtig meget voldsom og smerten ligeså. Hele resten af dagen græd hun med jævne mellemrum meget voldsomt, pegede på maven, holdt sig mellem benene og sagde ”Av” og ”ondt i maven”, og i nogle perioder vred hun sig og råbte og skreg, som om der virkelig var noget alvorligt galt. Jeg fik en tid hos lægen midt på dagen, og han kunne konstatere, at det ikke var noget akut eller alvorligt, men nærmere en slags kolik eller måske blærebetændelse. Så vi måtte se tiden an.
Jeg sad så hele eftermiddagen med et lille barn, der tydeligvis havde store smerter (syntes hun i hvert fald selv), som ind imellem vred sig og skreg af smerte, og som hverken ville/kunne sove eller spise. Jeg kunne også se på hendes ble, at hun fra kl. ca. 11.30 overhovedet ikke havde tisset, dvs. at hun ikke tissede i over 6 timer, og det selv om jeg havde fyldt juice og andre drikkevarer i hende, så hun kunne få renset ud i tilfælde af blærebetændelse.
Til sidst besluttede jeg mig for at forsøge at få hende til at tisse en ...
... smule. Jeg tog hende med på badeværelset, tændte for vandet, og gav mig til at snakke med hende for at overtale hende til at slippe en lille smule. Hun græd og vred sig i et lille stykke tid, og pludselig blev hun stille og stod bare og kiggede. Jeg spurgte, om hun tissede nu, og det svarede hun ja til. Hun sagde også, at det ikke gjorde ondt at tisse. Hun tissede en kæmpe tår, og da det var overstået var hun igen helt normal!! Hun konstaterede, at nu gjorde det ikke ondt mere, og så gik hun ellers ud og legede, som om intet var sket!
Tilbage sad jeg så og lignede et stort spørgsmålstegn, for hvad i alverden gik der lige galt der? Hun havde tilsyneladende holdt sig fra morgenstunden, og så ellers bare holdt ud, indtil hun til sidst gav slip på det hele. Og det var jo nok det at holde sig, der gjorde ondt.
Men hvorfor i alverden gjorde hun det??? Kan det have været noget psykisk eller er det udelukket for et barn på 2 år og 9 måneder, som stadig bruger ble? Det skal siges, at grunden til at mine tanker går i den retning er, at min mand og jeg for ca. 9 måneder siden flyttede fra hinanden, han blev i Spanien og jeg er flyttet til Danmark med børnene. Vores forhold er godt, efter omstændighederne, men de 14 dages ferie i Spanien var hos farmand, så selv om Lucia lader til at tackle situationen uden problemer, så stikker det måske dybere end som så? Eller kan der trods alt være tale om noget fysisk, selv om der efterfølgende ingen problemer har været med hverken børnehave eller tisning?
Jeg er klar over, at du ikke kan give mig et endegyldigt svar. Men måske kan du give mig nogle idéer til, hvad der lige skete der, så jeg ikke bekymrer mig for meget for, om det måske kommer til at ske igen en dag…
Mange hilsner
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen. Vi har store problemer med sutten har hjemme og håber du kan...
Viden om børn:
Fladt baghoved
Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.