Svar: Sygdom og vuggestuestart
Kære Julies mor
Ja det er desværre alt for normalt at børn bliver meget syge, når de starter institution, nogle naturligvis mere end andre og ofte uden at man kan finde nogen speciel årsag til dette.
Jeg ved at man har forsket lidt i det at børn netop i 9-12 måneders alderen oftere har flere sygedage og set på om der kunne være en sammenhæng imellem institutionsstart der, om det var på grund af deres alder osv. og så vidt jeg ved så har man ikke fundet noget klart bevis, men siger at tingene jo hænger sammen.
Det er naturligt at børn lettere bliver smittet i den alder, sammen med andre børn, fordi de jo alle kravler rundt på gulvet, kommer legetøj i munden, tager sutterne fra hinanden og putter dem i ...
... munden osv. Deres omgang med hinanden og det legetøj og de omgivelser de har, giver naturlig risiko for større infektion og dermed mere sygdom.
Hvis hygiejnen er i orden, at man sørger for at vaske børnenes hænder før og efter mad, altid i forbindelse med bleskift osv. og sørger for at spritte af, skolde sutter osv. og i det hele taget opfylde de regler der er for hygiejne i daginstitutioner og derhjemme, så er der desværre nok ikke så meget mere at gøre.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I skal naturligvis sikre jer at jeres lille pige får en god varieret kost og via maden bliver dækket godt ind med vitaminer, mineraler, proteiner osv. så hun indefra for styrket sit immunforsvar.
Rigtig meget held og lykke og rigtig god bedring med hende:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.