Svar: Afføring - 3 mdr.
Hej med dig
Det er sådan at nogle små børn sender meget tydelige signaler, det er altså meget let at se om de er kede af det, om de er glade og det er også meget let at se på dem om de ligger og presse og skal af med deres afføring. Man kan også godt se på vores ansigtsudtryk og mimik, når vi skal af med vores afføring, her er vi dog som regel alene og der er ikke nogen til at studere vores ansigtsudtryk... men udtrykkene er der:o)
Børn kan således blive helt røde og nogle gange næsten blålige i ansigtet, når de ligger og presser, når maden skal igennem systemet og det er ikke unormalt eller tegn på at de har ondt. Hvis de derimod græder, når afføringen skal ud og hvis afføringen er hård, så har de forstoppelse og det skal naturligvis behandles.
Jeres datter får både mylicon og laktulose og det er rent medicinsk hvad I kan gøre for hende. Nogle forældre vælger at bruge alternative behandlere til børn med ondt i maven, det kan være zoneterapi eller kraniosakralterapi eller andet og nogen oplever stor effekt og andre ingen forskel.
Det er normalt at børn har et lidt umodent tarmsystem og at det tager lidt tid for maven at komme igang. Der sker hele tiden enzymændringer som modner tarmene og derfor anbefales det også først at begynde med grød, vælling osv. når barnet er mindst 4 måneder og helst fremme mod de 6 måneder. Alle undersøgelser viser at først der er ensymerne i tarmsystemet parate til at kunne nedbryde anden mad end mælk. Tankevækkende da man for ...
... 30-40 år siden tit gav børnene grøntsagsmos og grød, når de ikke var mere end 2 måneder gamle...
Selvom modermælkserstatning er lavet så det ligner modermælk mest muligt, så tager det alligevel længere tid for erstatning at blive fordøjet i tarmsystemet i forhold til modermælk. Det er blandt andet også derfor at børn der får modermælkserstatning ikke spiser så hyppigt som børn der bliver ammet. De undersøgelser jeg har læst om viser at halveringstiden for brystmælk er mindre end 48 minutter, hvor det for modermælkserstatning er 78 minutter.
Børn der får modermælkserstatning har ofte lidt flere problemer med forstoppelse end børn der bliver ammet og også lidt flere problemer med luft i maven. Der er dog også børn som bliver ammet, der har store problemer med ondt i maven og de kan naturligvis også have kolik:o)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
De fleste børn vokser fra det og har ingen problemer med tarmsystemet når de bliver ældre. En del børn har fortsat behov for laktulose i overgangen til skemad, men vil i takt med at de begynder at spise mere varieret og få mere og mere familiemad, få et helt almindeligt og naturligt afføringsmønster:o)
Når det bliver tid for jer at starte med skemad, så er det naturligvis vigtigt at du introducerer dette stille og roligt og venter til hun er helt klar. Det er ikke nødvendigt at starte for hurtigt, men netop vigtigt at hendes tarmsystem lige når at følge med. Det skal nok gå:o)
Håber at ovenstående hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Angst hos børn
Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.
Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...
Barneseng
Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.
Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.
Den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.