Brev:
Spisning - 21 mdr.
Hej Helen
Freya har aldrig været den store spiser. Jeg startede ellers tidligt med at tilbyde grød og mos, men stoppede for at det ikke skulle blive et problem. Jeg havde sp på besøg, da Freya var 10 mdr, da hun stadig ikke ville spise det store. Hun sagde at Freya heldigvis ikke var madforskrækket, så jeg skulle blot fortsætte med at tilbyde alm. mad.
Jeg giver hende havregrød med ske om morgenen, og hun spiser en god portion, da det er mig der styrer. Ellers får hun lov til selv at spise med fingrene. Spiser yoghurt med ske, men bruger ikke rigtig sin gaffel endnu. Efter en god portion havregrød, spiser hun måske et halv stykke rugbrød til frokost, og så småspiser hun af aftensmaden. Det bliver mest til at flytte rundt på maden, og hun vil meget hurtig ned. Vi holder dog fast i, at hun skal sidde med ved bordet fra start af.
Som ...
... mellemmåltider får hun gulerod, lidt æble, lidt banan, lidt rosiner og hun vil gerne have mango og melon. Vil også gerne have en riskage, men det er der jo intet mættende i.
Hun får en vitaminpille dagligt.
Skal jeg bare regne med, at hun vel får det, hun har behov for - ellers ville hun spise mere af det hun tilbydes. Er der bare børn, der ikke spiser så meget? Hun er normal af vækst. Ikke en af de store, selv om far og mor er rimeligt høje.
Når vi er herhjemme, kan hun let være lidt pylret og let til tårer, og hun har ikke det store overskud, hvis ikke vi er afsted (fjord, by, skov, legeplads). Nogle gange tænker jeg på, om det kan være fordi hun ikke har mæthedsfornemmelsen.
Jeg ved selv, hvor irritabel jeg kan blive, hvis jeg er sulten, og hvordan sultfornemmelsen kan undertrykkes, når man er aktiv/igang.
Tak for din hjælp.
Venligst Lise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
29. april 2024 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.
Kære Helen Vi har nogle udfordringer om natten pt. Og jeg ved ikke, hvad vi...
Viden om børn:
Sprog
Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.
At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...
Cykelhjelm
Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.
Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.
Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.