Annonce

Annonce

Svar: Sover rigtigt dårligt


1. september 2007

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Gitte

Jeg kan godt forstå dit ønske om at få din datter til at sove et lidt længere stræk, jeg tænker også at det vil være rart for hende, hvis det kunne lade sig gøre... Har du nogensinde prøvet at køre med hende, altså køre en lang tur i barnevognen i skoven eller på vejen? En tur på 1½ time... sover hun så?

Jeg ved godt at det kan virke rigtig hårdt at skulle køre en 1½-2 timers tur hver dag, for så når du jo ligesom ikke andet. men det kan faktisk være givet rigtig godt ud. Det er nogle gange som om at når børn har vænnet sig til at sove ved at blive holdt sovende fordi man kører med vogne, så accepterer de pludselig at sove i vognen også selvom man så kører mindre og mindre og tilsidst kan du så nøjes med at vugge hende lidt.

Det er rigtig godt at hun bruger sig selv motorisk, så hun bliver fysisk træt, men du skal naturligvis også være sikker på at hun er godt mæt og her er jo endnu et af jeres problemer. Jeg ved godt at lillepigen har været indlagt fordi hun ikke spiste nok og at det er rigtig svært for jer. Men det er sandsynligvis en god idé, hvis du kunne få hende til at spise bare lidt mere, så hun er rigtig godt mæt inden hun skal sove.

En plan kunne se således ud:
Tidlig morgen 06: Flaske og vågner. Du kan forsøge om du kan nå at give hende flasken lidt før hun selv vågner og se om hun på den måde kan lære at sove lidt længere om morgenen.

Morgen/formiddag 8.30-9: Flaske igen og puttes i barnevogn. Hun behøver ikke at blive puttet allerede efter 1-1½ time, men du må godt strække tiden lidt, så hun lige når at få en flaske mere og så forhåbentlig sover lidt længere. Du kan overveje om du kan køre hende i barnevogn her, hvis du også skal ...


Annonce

... aflevere storesøster på dette tidspunkt.

Frokost 11.30-12: Flaske igen og du putter hende i barnevognen, du kan evt. forsøge at give hende flasken imens hun ligger i sin vogn. Herefter kører du hende en lang tur og ser om ikke du kan få hende til at sove, hvis du holder vognen kørende. Det hander om at det skal gøres som en fast del af rutinen i en periode. Tag flaske med mælk med og giv hende noget mere hvis hun efter ½ time atter vågner op. Hvis hun bare ligger og kigger, så kører du bare videre og ser om hun falder i søvn igen

Om eftermiddagen må du forsøge at se hvad der passer. Det er helt normalt at hun her sover en lur igen. Hun har brug for de 3 lure dagligt. Og hun skal naturligvis have flaske igen inden hun sover sin 3 lur, måske har hun sågar brug for to flasker, så hun får en når hun vågner af 2 lur og en igen inden 3 lur. Den 3 lur ligger måske omkring kl. 17. Igen skal det hele jo naturligvis passes ind i forhold til hentningen af storesøster.

Aften 18: Flaske igen, spiser måske lidt hyppigt hen over aftenen, det er helt normalt for at fylde sig op til natten. Sover så igen mellem 20-21 med en flaske


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Sen aften 23-24: Flaske igen

Nat 24-06: Evt. flaske

Det er ikke usædvanligt at børn i 3 måneders alderen sover de lidt kortere lure og har behov for hjælp til at sove et lidt længere stræk. Du kan forsøge om ovenstående plan vil hjælpe jer lidt videre. Ellers tænker jeg at det vil ændre sig lidt i takt med at hun bliver ældre og kan få anden mad også. Her er det også lettere at sætte tider og skabe mere fast struktur, med den alder hun har er hun fortsat meget selvstyrende og skal have lov til at selvregulere:o)

Rigtig meget held og lykke fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klapvogn - køb af klapvogn

Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.

En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...

Læs mere i Babylex

Bæresele

En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.

I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.

Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.

För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!

Tack
/Erika


Annonce