Svar: Amning aften og nat
Kære Jane
Der sker ofte det at børn omkring 6 måneders alderen er så nysgerrige på verden at de, når de ammes i løbet af dagen, bliver for hurtigt færdige og ikke får fyldt sig godt nok op, men ligesom lader sig nøjes.. de har så travlt med at følge med i det hele. Og derfor melder de sig om natten, det er her de skal have indhentet det de ikke har fået om dagen.
Jeg ved fra dit tidligere brev at du tidligere har ammet rigtig hyppigt og tænker at din dreng måske også derfor har vænnet sig til at spise lidt men tit. Nu hvor amningerne er skruet ned i løbet af dagen og skemaden også er kommet mere på banen, så er det vigtigt at han, når han spiser, lærer sig at tage godt fra. Det er derfor rigtig vigtigt at du forsøger at få ham til at spise fra begge sider, når han ammer i løbet af dagen. Du skal være helt sikker på at han ikke vågner om natten fordi han er sulten.
Den dreng du beskiver vil jo rigtig gerne die om natten og det skal han også have lov til med den alder han har, men det ville være dejligt at I alle kunne få lidt sammenhængende timer. Du fortæller også at han spiser godt hos dig og det handler ikke om en trøst eller suttebehov, men lyder som et reelt behov for mælk. Det du skal sørge for er altså at holde hans koncentration omkring mælken om dagen.
Planen jeg har sendt jer tidligere dur ...
... fortsat, det er passende med de 3 måltider skemad og så en masse amning derudover. Det er helt normalt at små børn spiser hele aftenen i gennem, fordi de derved fylder sig op til natten, - gevinsten ved at lægge til stort set hele aftenen igennem er så at barnet kan sove midt nat og at du således kan få lov til at sove fra kl. 24 til kl. måske er 05-06, hvilket er det I også forsøger. Det er altså amningen kl. 02, som er svær for jer og da han lyder til at have behov for mælken der, så må I se om I kan fylde det i ham på et andet tidspunkt.
Prøv at lægge dig med ham når du ammer om dagen, så du skaber lidt det samme som om natten - nedrullede gardiner, ligge ned osv. ligesom du gør om natten. Det hjælper ham med at koncentrere sig og du får samtidig hvilet dig. Falder du i søvn, så pyt med det:o)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så mit råd er altså at I fortsætter med planen, men at du samtidig indstiller dig på at han skal fyldes ekstra op inden natten - det vil sige hele dagen igennem ved at holde hans koncentration, så han ikke slatspiser - han skal tage ordentligt fra og også gerne om aftenen. Han må således gerne amme kl. 19, kl. 21 og kl. 23, hvis det så betyder at han sover kl. 02... kan du følge mig? Og så skal du lægge dig ned, når du ammer om dagen, så du også får slappet af...
Rigtig meget held og lykke og rigtig god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Morgenmad og børn
Børn har brug for et solidt morgenmåltid, efter at have sovet en hel nat, og så de har energi og overskud til at lege, lære og udvikles hele dagen. Det betyder, at f.eks. en portion yoghurt ofte ikke vil være nok.
Til børn i alderen 1-2 år kan du f.eks. give:
- Havregrød, øllebrød eller anden type af grød. Gerne med lidt frisk frugt og bær.
- A38, tykmælk eller neutral letmælksyoghurt med rugbrødsdrys eller havregryn.
- Grovbrød, grovere boller f.eks....
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen ...
Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..
Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..
Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..
Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..
Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..
Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!
Med venlig hilsen
M´s Mor