Annonce

Annonce

Svar: Hvor langt er jeg henne


30. august 2007

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Camilla

Tillykke med graviditeten, hvor er det dejligt at du venter dig.

Det er ganske rigtigt at man beregner hvor langt du er henne efter første dag i sidste menstruation og da dette var den 26. juli, så har du termin den 1 Maj 2008 (dejligt tidspunkt) og efter min beregning på du være 4 fulde uger henne nu og i 5 uge.

Milepælene for din graviditet kunne se nogenlunde således ud:

Uge 0 går fra 26. Juli til 31. Juli, 2007, det er altså tidsrummet hvor du havde din menstruation.

Uge 1 går fra den 1. August til 7. August, 2007, her forbereder din krop sig.

Uge 2 går fra 8. August til 14. August, 2007, her har ægget løsnet sig fra æggestokken, er opfanget af æggeleder og er parat til at blive befrugtet, det er altså her omkring den 8 august at du sandsynligvis er blevet gravid.

Uge 3 går fra den 15. August til 21. August, 2007, her er du rent teknisk gravid og den første celledeling begynder og det befrugtede æg begynder at sætte sig fast i livmoderen og begynder at vokse

Uge 4 går fra den 22. August til 28. August, 2007, her er ægget vokset helt ind i livmoderslimhinden og moderkage, fostervand, fosterhinder osv. begynder at dannes. Det er også her barnet ...


Annonce

... begynder at danne centralnervesystem.

Uge 5 går fra den 29. August til 4. September, 2007. Her begynder hjertet at dannes og begynder at slå. Man vil også kunne se at der dannes små anlæg til arme og ben

Uge 6 går fra 5. September til 11. September, 2007. Her begynder alle øvrige organer at dannes, hjertet udbygges med skillevæg og kamre og også navlestrengen dannes.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Sådan går det stille og roligt og du når også på et tidspunkt til uge 12. Den ligger mellem den 17. Oktober og 23. Oktober, 2007. Her vil barnet være ca 6 cm langt, veje 28 gram. Man kan på scanning se at den bevæger sig, - bøjer arme og ben, den har små fødder som er ca 1 cm lange - du kan se at det er et lille barn:o)

Der findes en rigtig god bog med billeder og beskrivelse af alle de faser dit barn og du går igennem. Denne hedder "Et barn bliver til" - den er rigtig god. Du finder den i min bogguide under graviditet.

Håber dette skaber lidt klarhed. Hvis du mener at terminen ikke kan passe og at du ikke har haft samleje på det tidspunkt, hvor ægløsningen skønnes at have været, så vil det være godt at du taler med lægen om at få en scanning med henblik på terminsbestemmelse.

Rigtig meget held og lykke fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex

Vestibulærsans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annonce