Brev:
Ser min datters kost og væskeplan godt nok ud
Hej Helen:)
Så er jeg tilbage igen. Min datter bliver jo dejligere og dejligere ligsom man tror hun ikke kan blive skønnere så bliver hun det. Nå men jeg ville høre din mening om min datters madplan mht om den er god nok:)
Hun vågner ved 6.30-7.00 tiden så står vi op og hun får ca 1 dl øllebrød med banan og lidt sveske mos samt sødmælk på og i kop. Hun er ikke så god til kop endnu men det går fremad, det ryger ind og ud, og jeg vil skyde på at hun nok får 20-30 ml i kop.
Så er hun vågen til 9.00-9.30 tiden her får hun så en flaske inden hun kommer ud at sove drikker alt mellem 130-200 ml, for det meste 170ml mme. Sover så ca 1,5-2 timer. Her kommer hun så op og får lige lov at lege lidt, jeg tilbyder lige lidt kamille te for at slukke hendes tørst efter at have sovet, her tager hun max 50ml og nogle gange kun 20 ml.
Så får hun middagsmad kl 12-12.30 tiden her får hun Havregrød med frugt/fuldkornsgrød med frugt/flerkornsgrød med frugt eller rismel med grøntsager. Her spiser hun gerne en 1 dl og får vand til i kop 20-30 ml. Så er hun vågen til kl 14-14.30 her får hun ...
... så igen en flaske og sammen mønster med at drikke men oftes her tager hun mellem 150-180ml. Så tager hun atter en lur på 2 timer ca.
Når hun så kommer op igen så tilbyder jeg hende gerne kamillete igen på flaske og her tager hun alt mellem 0-100ml. Så får hun aftensmad kl 17.30 grøntsagsmos med kød og/sovs her spiser hun som regl 1-1.5dl. Hun får vand i kop til samme mængde som ved de andre måltider 20-30 ml. Til dessert tilbydes hun frugtmos med sødmælk ca 0.5dl.
Så bliver hun puttet til natten med en flaske vælling 250ml (majsvælling med pære og banan smag) Den er hun meget glad for. Og så sover hun hele natten igennem, DEJLIGT:)
Ser det godt nok ud både mht kosten men også væske indtaget.
Hun tisser fint og har afføring 2-4 gange dagligt uden problemer. Dog mere voksen agtigt. Hun trives fint, kan sidde sådan nogenlunde, og kan trille fra ryg til mave og trække benene op under sig og skyder numsen i vejret. Kan også komme 360 grader rundt om sig selv. Så jeg syntes hun har det godt:)
Hun vejer nu 9 kilo og 69cm så der mangler ikke noget.
Med venlig hilsen Karin:)
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.
Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.
Så tusind tak for din hjælp!
Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder