Svar: Kost og mælk - 7 mdr.
Hej Mette
Tak for dit dejlige brev, det var dejligt at høre at det går bedre og at vi er enige om at børn ikke skal ligge og græde sig i søvn:o)
Først når din dreng er mere end 9 måneder gammel kan komælk begynde at udgøre en større del af hans indtag og indtil han er 12 måneder bør han forsat endten ammes eller få modermælkserstatning.
Med den alder han har nu, så er det dog også vigtigt at han mad tager udgangspunkt i jeres mad og at han således spiser det samme som I andre, naturligvis så i en konsistens, som han kan kapere:o)
Det betyder at hvis du laver kartoffelmos til hele familien, kødsovs, eller anden sovs osv. og bruger fløde eller sødmælk i dette, så kan han få det samme som jer. Det du laver til ham som kun han spiser bør du fortsat bruge modermælkserstatning til, så han ikke får for meget komælk.
Med hensyn til Soyamælk, så bør du ikke give din søn dette. Omkring Soyamælk så skriver sundhedsstyrelsen bl.a.:
Sojadrik, havredrik, risdrik og lignende har intet med mælk at gøre og kan ikke anvendes som modermælkserstatninger eller som fuldgyldige ...
... alternativer til komælk". "Sojadrik har nogenlunde samme proteinindhold som komælk, men et langt lavere indhold af mineraler. Desuden er der et højt indhold af fytinsyre, der har negativ effekt på optagelsen af visse mineraler". "Sojadrik beriget med calcium kan gives til veganbørn tidligst fra 2 års alderen, hvis barnet spiser varieret og vokser med tilfredsstillende vægt og højde".
"Havredrik og risdrik indeholder meget lidt protein og har, i modsætning til mælk, ikke noget naturligt indhold af vitaminer og mineraler. Havre- og risdrik beriget med calcium kan tidligst anvendes efter 3 års alderen"
"Kokosmælk indeholder meget mættet fedt og frarådes som drik".
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Dette er fra sundhedstyrelsens anbefalinger for spædbarnets ernæring 2005.
Man kan naturligvis diskutere hvor meget og hvor lidt og man skal jo også gøre op hvad der vægtes i forhold til at I også gerne skulle spise det samme. Men det er i hvert fald vigtigt at du medtænker hvad du laver og hvilken mælk du bruger i madlavningen generelt.
Håber ovenstående hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Brystpumpe
En brystpumpe er en pumpe, som kan stimulere til mælkedannelse og som kan malke mælk ud af kvindens bryst.
Der findes både manuelle og elektriske brystpumper og hvilken type pumpe du bør vælge, afhænger helt af dit behov for udmalkning.
Den manuelle brystpumpe vil ofte være god, hvis man som kvinde ammer og kun en gang imellem - f.eks. i forbindelse med en enkelt tur i byen - har brug for at malke overskydende mælk ud. Det er altså en pumpe der fint kan bruges,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.