Brev:
Mælkeprodukter, D-dråber, Jern og weekend-rytme
Kære Helen
Jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte - vores liv er bare rosenrødt og fantastisk og der sker bare SÅ meget med Lærke for tiden. Hun er lige blevet 12 mdr. og er (i vores øjne), den mest fantastiske skabning i verden - og hun er vores! Er det ikke vildt?
Hun trives super godt, spiser godt, sover godt!!! Hvilket jo tidligere har været et kæmpe problem for os. Men for godt 1 md. siden vendte det totalt. Nu sover hun 2 gode lure af 1-2,5 timer hver dag og vi kører ikke barnevognen en millimeter - hun kan selv! Om aftenen puttes hun kl 19.30, falder selv i søvn og vækkes kl. 6, hvor vi gør klar til at komme i dagpleje. Her trives hun også godt men er stadig lidt ked ved aflevering, men kun indtil hun ser de andre børn - som hun leger godt med... på deres egen måde. Hun kravler, går rundt ved ting og vægge, snakker utrolig meget, udpeger ting på opfordring, kan selv drikke af glas, spiser delvist selv med gaffel og er bare altid super glad og charmerende ud over alle grænser.
Når jeg tænker på den start vi har haft, er det her bare det mest vidunderlige jeg nogensinde har oplevet. Ved at alle sikkert vil sige det om deres eget barn, men så har de heller ikke set min datter - for hun er klart en vinder! ;o)
Nå, det var lige et spontant glædesudbrud - nu til sagen!
Hun er jo lige blevet 1 år, og så bliver jeg lidt i tvivl om det med mælkeprodukter.
Skal vi fortsat give sødmælk eller hvad skal vi skifte til?
Hun mangler jo ...
... ikke noget. Er 80 cm. lang og vejer 11,7 kg.
Og hvad med D-dråberne og jern? Vi har stadig D-dråber til 2½ md. og jern til knap 1 md. Skal vi fortsætte til det er sluppet op eller er det unødigt? Og skal vi evt. blot fortsætte til hun er 13 mdr. taget i betragtning at hun er født 1 md for tidligt?
Og til sidst et spørgsmål ang. weekend rytme.
Selvom vi forsøger at opretholde samme rytme i weekenden som i hverdagene, er det svært. Hun bliver jo ikke træt helt på samme måde sammen med os, som hun gør sammen med dagplejen. Derfor bliver sovetiderne lidt rykket i weekenden, men aften-sengetiden er fast - sharp 19.30 . Ikke noget "mandagsbarn" her hos os :o)
Men... i hverdagene vækker vi hende kl. 6, og selvom det nu er en fast rytme, kan hun godt finde på at sove videre til kl. 7 i weekenderne, og det rykker jo resten af dagen lidt. I den forbindelse er vi bange for at ødelægge hverdagsrytmen for dagplejen, hvor det jo er vigtigt hun sover på de "rigtige" tidspunkter.
Derfor er vi skiftedes til at stå op kl 6 i weekenden og vække Lærke, for at forsøge at opretholde hverdagens rytme. Men det skal bestemt ikke være nogen hemmelighed, at vi helst allesammen sov videre til 7 ;o)
Og så tænker jeg, om der sker noget ved, at hun sover til hun vågner i weekenden, eller om vi skal forsøge at bibeholde de gode (men tidlige) rutiner fra hverdagen?
Det var alt for nu.
Tak for dine altid empatiske og nuancerede svar.
Kærlig hilsen
Lærkes mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Termin
Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.
Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.
Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.
Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...
Amning og medicin
Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.
Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.