Svar: Tykmælk? Ymer?
Hej med dig
Når din datter er 9 måneder kan komælk og komælksprodukter begynder at udgøre en større del af indtaget og det vil således ofte være passende at man om eftermiddagen begynder at introducere lidt surmælksprodukt her - det kan så være i stedet for en amning eller flaske.
Ymer, Ylette og Kvark anbefales ikke til børn under 1 år. I stedet kan du give tykmælk, A38, yoghurt naturel eller lignende produkter med 3,5% fedtindhold (lavet på sødmælk). I dette kan du så mose lidt banan eller bruge anden frugtmos. Det er bedre at gøre det på denne måde end at give de meget sukkerholdige frugtyoghurt produkter.
De fleste børn vil omkring 8 måneders alderen være i stand til at tygge små rugbrødshapsere med lidt smørbart pålæg, grøntsagsmos eller lignende. De vil også kunne begynde at tygge lidt godt kogte pastaskruer evt. delte, hvis de ...
... er meget lange, kunne få lidt frikadelle i stykker og lignende.
Du må gerne give din datter frisk frugt med den alder hun har nu. Det kan være et stykke melon, pære, blomme, fersken, appelsin eller lignende. Æble er også fint, men de er ofte meget hårde, vinduer må kun gives hvis du skræller dem.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og ja hun kan godt få noget galt i halsen og derfor skal hun altid være under opsyn, hvis du giver hende noget i hånden at sidde med. Sker det og hun ikke selv er i stand til at hoste det op, så må du vende bunden i vejret på hende, så det kommer ud igen... :o)
Jeg vil tro at du måske godt kan gøre det med rugbrødshumplere på brødristeren - jeg har ikke forsøgt... Det skal have så længe at det bliver sprødt og lidt hårdt i kanten uden at blive sort... det skal virke lækkert:o)
Håber det hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.