Brev:
Renlighed hos dreng
Hej
Vores dreng på 4 år (om 1 mdr) skal nu tilbage til at bruge ble. Vi forsøgte at tage bleen fra ham i påsken (gik ikke), kunne ikke sige til før eller efter.
Har nu igen forsøgt i sommerferien. Vi kunne faktisk holde ham tør for urin og de fleste dage også med afføring, men det var altid os, der tog initiativ til toiletbesøget. Vi har forsøgt med hygge derude med bøger og selskab i starten - ingen effekt på hans eget initiativ.
Nu har vi prøvet hverdagen i 3 uger, og han laver i bukserne 3 gange daglig på trods af toiletbesøg (ikke hans initiativ), og der kommer i den forbindelse ikke altid urin med i bukserne.
Han kan herhjemme også tisse i bukserne, hvis vi ikke får ham sat på tit nok (hver 2-3 time).
Vi er trætte af, at han ikke kommer og siger til hverken før eller efter uheldet.
Jeg tror, at han er klar over, at det ikke er godt, hvad han har gjort, og at han derfor trækker tiden til det bliver opdaget.
Nu giver børnehaven ham ble på igen indtil han selv kan sige til. De vil fortsætte deres toiletrutiner (sat på toilet som de andre før ud, før spise osv.). De mener, at drengen er blevet stresset og har for mange nederlag. De syntes, at de kan se hans leg er forandret. Han er blevet mere grov, uheldig, og han frasiger sig ...
... ansvar ved alt "mine bedste venner siger, at jeg må....", min far siger at jeg må... osv.
Hvordan kommer vi videre? Skal vi også give ham ble på herhjemme? Skal vi nu helt afvente drengens eget initiativ til renlighed, eller skal vi prøve igen i efterårsferien?.
Vi har også en dreng mere på 1 1/2 år. Han fylder selvfølgelig meget, og jeg har måske forlangt mere af den ældste efter der er kommet et barn mere. Jeg syntes dog, at det er rimeligt at sætte krav til den ældstes selvstændighed, når jeg blot giver ham omsorg og opmærksomhed. Han har desuden tid om aftenen sammen med os voksne efter lillebror er lagt i seng, så jeg mener ikke han mangler omsorg.
Han taler nogen gange om, at lillebror er lille og bruger ble, men at han er stor og ikke bruger ble "vel mor"- fordi jeg er stor ik´mor. Hvad skal jeg svare ham? Nej?. Det er han jo faktisk ikke, men han er jo stor i forhold til lillebror, så han skal jo gøre nogle ting selv.
Han taler meget om, at når jeg bliver stor skal jeg i skole, når jeg bliver stor skal jeg selv cykle til skole, bliver lige så stor som far osv. Men alligevel vil han ikke øve sig på at cykle osv.
Håber du kan give os ro og tålmodighed, troen på en plan der er bedst for ham og os voksne.
venlig hilsen
Pia
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
18. juni 2024 | Sygdom | 4 år, 2 mdr.
4-årig med kæmpe nedsmeltninger og anderledes adfærd
Kære Helen, Jeg har med stor glæde læst dine bøger og mange brevkassesvar...
23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.
Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...
28. marts 2024 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg har en pige på 3 1/2 år, som jeg...
Viden om børn:
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.