Svar: Ændring i putteritual
Kære Mette
Jeg synes også at tre kvarter bliver for meget at bruge, da der jo også er andre ting som skal gøres:o)
Du skriver ikke hvordan jeres datter reagerer, når I går ud af værelset. Bliver hun ked af det, græder hun eller ligger hun og kalder på jer, stiger hun ud af sengen eller hvad sker der?
Jeg tænker også at det hele måske hænger sammen med at hun jo er blevet storesøster og skal dele jer med en anden. Lillesøster har fyldt rigtig meget og har taget meget af jeres tid og jeres 3 årige datter er jo nu så gammel at hun et eller andet sted godt ved at ligenetop om aftenen dér har hun haft jer for sig selv. Det har ligesom været hendes tidspunkt, hvor I var der for hende.
Der er således en meget god grund til at hun nu protesterer over at I går fra hende. Dermed ikke sagt at I ikke må gå, men jeg tror det er vigtigt at I sætter ord på og fortæller hende at I også synes det er rigtig dejligt at sidde hos hende og være sammen med hende. Ofte er vi jo tilbøjelige til i stedet at sige "nu skal du altså lægge dig til at sove" eller "jeg vil ikke have du ligger og kalder sådan" eller hvad det nu kan være og på den måde siger vi ...
... ligesom at hun gør noget forkert eller ikke lever op til vores forventninger.
Jeg tror derfor at I skal prøve at vende det om og i stedet aftale med hende at når hun skal sove om aftenen og I begge er hjemme, så vil I gerne være med til at gøre det hyggeligt. Derfor vil I læse en historie, måske massere lidt creme ind på hendes fødder eller hvad det nu kan være, så hun føler at I er nærværende og så går i, men kun for lige at ordne noget så kommer I igen, hvilket I naturligvis så også skal gøre. I skal sprogligt bekræfte hende i at det er rigtig dejligt at nusse med hende om aftenen, at I også nyder det rigtig meget "det er så dejligt at være sammen med dig", samtidig med at I naturligvis skal kræve at hun lægger sig til at sove.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
De aftener hvor mor er alene med hende, så er det lidt sværere og måske skal der være mulighed for fleksibilitet her, måske skal hun have lov til at have en madras på gulvet i soveværelset... Det er vigtigt at hun ikke føler at hun bliver tilsidesat og at lillesøster kommer i første række, hun skal føle at der fortsat er plads til hende.
Jeg håber mine tanker hjælper jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
D-vitamin
Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.
Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.
Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.