Svar: Mælk og vitaminer
Hej med dig
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn efter 12 måneders alderen tilbydes ca ½ liter mælk eller mælkeprodukt dagligt. Det vil som regel blive dækket ind ved 1-2 glas mælk og så en portion A38 eller lignende. Derudover tæller den mælk med som indgår i madlavningen, hældes på en portion grød osv.
Prøv at tilbyde ham letmælk i stedet for sødmælk af kop. Nogle børn kan bedre lidt dette og det er den form for mælk han skal have mellem 1-3 år.
Hvis børn slet ikke drikker mælk eller har mælkeallergi, så anbefaler man normalt at barnet tilbydes en kalktablet. Prøv at tale med lægen omkring dette.
Sundhedsstyrelsen skriver i øvrigt at vitaminpiller til børn oftest først kan ...
... give fra 1½ års alderen, da børn ikke er i stand til at tygge dem før. Det er ikke noget man skal give, men da børn ofte efter 1 års alderen bliver meget selektive og ikke spiser så meget som tidligere, så kan man altså supplere med lidt ekstra på den måde. Det er et skøn. Hvis du oplever at din dreng fortsat spiser rigtig godt og varieret, så er jeg enig med dig i at han ikke behøver vitaminpiller. Hvis man vælger at give vitaminpiller fra 1 års alderen, så husk at knække den over i 4 dele, så barnet ikke får den galt i halsen.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Håber du er hjulpet lidt videre. Rigtig meget held og lykke fortsat og god weekend - tænk at Jakob allerede er nåeet til sin første fødselsdag, tillykke med det:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Bleudslæt
Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.
Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!
Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.
Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!