Brev:
Morsyg, søvn om dagen og selvstændig gang
Hej Helen
Først... det går godt med at spise igen :-)
Så er der bare lige nogle nye spørgsmål...
For 3 uger siden tog hun så hendes første rigtige målrettede skridt, sådan rigtigt fra sofabord til mor. Og de sidste dage har det taget mere fart og hun er blevet mere modig og går vel ca. 1 m uden støtte, dog stadig under opsyn (hvis vi da ser at hun prøver). Bare sådan af rent nysgerrighed, hvor længe mon det varer inden hun vælger gang frem for kravlen? Jeg synes ikke hun skal paces frem, men vil jo gerne støtte hende.
I takt med at hun er begynd at gå, går det rigtig dårligt med at sove om dagen.... Vi har jo tidligere snakket om det måske var tiden til at kun få en lur. Og de sidste dage (fordi vi har ferie og kan prøve, og ikke vuggestuen) har vi virkelig forsøgt at ubnderholde og trække tiden, så går hun bare omkuld kl. ca 11.45 (er stået op 6.30). Men så sover hun kun 1½ time.... yderst sjældent længere, og så er der lang tid ...
... til aftensmaden, og det er helt umuligt at få hende til at sove et powernap senere.
Hvis vi forsøget at putte hende tidligere når hun viser de første træthedstegn (vel ca. 10.30) så kan vi bruge 1½ time på at lægge hende ned eller gå i søvn uden held.
Hvor meget søvn har en på 13 måneder brug for, og hvordan mon vi kan få hende til at sove lidt længere lur midt på dagen?
Og så er hun simpelthen (også endnu mere i takt med at gå) så frygtelig morsyg... jeg forsøger at tage hende med og deltage (såvidt muligt) eller fortælle at nu går jeg lige ud efter vand, men straks jeg bare gør tilløb til at rejse mig starter symfonien.... (hun lyder virkelig nogle gange bange fordi jeg går, andre gange bare pjevset) og far kan godt pakke sammen og holde fingrene væk. Vi prøver at holde fast i det, og far klarer vist bedre gråden end mor.
Hvordan takler vi det, og hvad kan vi gøre for at afhjælpe hendes angst for at vi går?
Med venlig hilsen T.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
6. oktober 2024 | Sovevaner | 11 mdr.
Dreng 11 mdr vil ikke længere puttes af far
Kære Helen Vi står i en lidt presset situation, da vores dreng på 11...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
Viden om børn:
Menstruation - efter fødsel
Det er meget forskelligt, hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Hos nogle kvinder kommer menstruationen allerede efter ca. 8 uger, men det er også helt normalt, at menstruationen først kommer et år efter, at du har født.
Hvis du ammer, vil det ofte udskyde din menstruation, så menstruationen først vender tilbage, når du begynder at trappe ned i antallet af amninger eller helt er stoppet. Men menstruationen kan vende tilbage på forskelligt tidspunkt, uanset om du...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.