Svar: Ændring af søvnvaner samtidig med dagplejestart
Kære Jette
Jeg synes det lyder som en rigtig god idé at slå flere fluer med et smæk og udnytte at der naturligt skal indføres en ny rutine i hverdagen, samtidig med at du skruer amningen ned og så har ferie til at gøre det.
Jeg ved godt at det kan virke som meget på en gang, men når du bruger principperne fra Sov igennem uden gråd, så er det jo på en kærlig og human måde din datter skal vænnes fra natamning og det er jo ikke sådan at du skal stoppe amning helt.
Jeg forestiller mig f.eks. at en dag kunne se således ud:
Tidlig morgen 06: Ammes i sengen, dejligt at blive ammet hen på morgenstunden, en god måde at starte dagen på
Morgen kl. 8: Havregrød, evt. med lidt frugtmos. Det kan hun få hjemme inden I tager af sted eller du kan aftale med dagplejer at hun får morgenmaden der. Hvad der nu passer bedst ind i jeres rytme
Puttes til formiddagslur 9-9.30 og sover her en lille times tid. Må meget gerne få lidt frugt først, f.eks. lidt banan eller lignende, hvis børnene får formiddagsfrugt i dagplejen, så er det rigtig fint.
Frokost 11.30-12: Grøntsagsmos med forskellige kød og fisk. Vand af kop, når hun bliver ...
... omkring 8 måneder begynder hun jo med lidt rugbrødshapsere ved siden af mosen.
Puttes herefter til middagslur, sover måske 1½-2 timer.
Eftermiddag 15-15.30: (Ammes hvis du er der) og ellers kan dagplejer give hende en flaske her. I takt med at hun bliver ældre vil hun kunne få lidt tykmælk eller lignende om eftermiddagen i stedet for sammen med de andre børn. Derudover tilbydes hun lidt frugt, banan og anden frisk frugt eller mos og powernapper en ½ times tid. Altså lidt før hun måske plejer...

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Aften 18.00: Grøntsagsmos og mere og mere familiemad. Giv hende gerne indmaden af en frikadelle i mosen, lidt laks lavet i ovn osv. Vand af kop
Puttes til natten 19.30-20.00 med en flaske vælling eller med amning. Vælling ved jeg I har forsøgt jer med tidligere, derfor dette forslag. I må forsøge jer lidt frem.
Sen aften 23: Amning og så kan hun godt klare sig natten igennem uden brystet og hvis hun har behov for bryst, så prøv principperne fra bogen om at trække vorten ud og ikke lade hende mætte sig.
Det skal nok gå alt sammen, rigtig meget held og lykke med det hele. Ikke grund til at vente i jeres tilfælde, bare gå igang:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Babyalarm
Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.
Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.
De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.