Svar: Mødregruppe?
Hej med dig
Dejligt at høre at det går fremad, selvom du synes det også er lidt hårdt:o)
Det er rigtigt at man kan købe et bælte, hvis du søger på 'graviditetsbælte' på google, så dukker der flere muligheder op. Du kan også købe det i flere af de graviditetsbutikker, som sælger ventetøj, ammebh'er osv. Inden du køber et bælte, så synes jeg dog lige du skal tale med din læge eller jordemoder om, hvorvidt det vil være en god idé.
Med hensyn til mødregrupper, så er det sådan at du altid vil blive tilbudt en mødregruppe af den sundhedsplejerske du får besøg af, når du har født. Hvis du ønsker kontakt med andre kommende mødre her allerede inden du føder, så sker dette ofte ved at man går til noget sammen. Det kunne være et fødsels-forberedelseskursus. Dette tilbydes nogle gange på aftenskolen eller på sygehuset, hvor du skal føde. Prøv at spørge din jordemoder hvad muligheder du har, hvor du bor.
Du kan også melde dig til et ...
... hold med 'gymnastik for gravide' f.eks. i den lokale idrætsforening - prøv at ringe og høre om de har noget. Du kan også melde dig til 'svømning for gravide', prøv at ringe til svømmehallen og høre hvad de tilbyder.
Sundhedsplejen har ofte også tilbud om åbent hus, hvor de en gang om ugen har åbent for både gravide og familier med små børn, hvor man kan komme forbi til en snak og møde andre forældre. Det kunne også være en idé for dig.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så for at svare på dit spørgsmål, så er det helt rigtigt at grupperne er der, men der er ikke faste regler for hvordan det foregår, når man er gravid. Nogle gange er det via jordemoder der sættes en fødselsforberedelseshold igang, andre gange er det noget man selv skal melde sig til og betale for.
Når først du har født, så vil sundhedsplejersken sørge for at du kommer i en gruppe sammen med andre nybagte mødre.
Håber dette hjælper dig lidt videre. Er du blevet mere sikker på hvornår du har termin?
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Vådservietter baby
Mange familier synes, det er praktisk at bruge vådservietter, når barnet f.eks. skal skiftes eller lige skal have tørret sine fingre.
Vådservietter kan dog indeholde parfume og miljøbelastende stoffer, som kan give dit barn allergi. Undgå derfor vådservietter med parfume- eller aromastoffer i indholdsdeklarationen.
Gå efter vådservietter, der er svanemærket med Svanemærket, eller med Astma Allergi Danmarks Blå Krans eller Allergy Certified.
Overvej også, om...
Graviditet uden for livmoderen
Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.
Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.
Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.