Annonce

Annonce

Svar: Søvn - dreng 3 mdr.


6. august 2007

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej igen

Hvordan er det gået med flasken? Har der været nogen bedring i forhold til at tage denne, har I forsøge med evt. en flaske fra Pigeon eller Nuby...?

Jeg spørger fordi det pludselig nu gå op for mig, hvorfor det vil være så rart for jer at han tog flaske en gang imellem.

Hvordan tager han på? Du skriver at du ikke oplever at han mangler mad og jeg ved også at han, når du ikke har været hjemme har klaret sig fint i flere timer uden mælk. Jeg ved dog også fra dit tidligere brev, at du ammer med brik, at du prøver at malke ud og at du har tendens til brystbetændelse, spørgsmålet er derfor om hans urolige væremåde når han skal sove hænger sammen med måden han indtager mad på.

Det kræver ekstra energi at spise gennem en brik. Nogle børn er super gode til det og har en stort vacuum, men andre har svært ved at få helt så meget, som de måske ville have taget, hvis de spiste ved brystet uden brik. Det er jo sådan set ligegyldigt, hvis de tager på og har det godt - men det er derfor jeg spørger ind til dette.

Så har du malket ud en gang imellem og det er super flot og meget prisværdigt, - igen skal udmalkningen jo tilpasses din drengs suttebehov og det er spørgsmålet om det problematisere amningen yderligere og medvirker til en brystbetændelse.

... lige nu sidder jeg og tænker lidt højt, jeg er jo ikke hos jer og ved derfor ikke helt hvordan det foregår hos jer:o)

Når du malker ud, så stimulerer du til yderligere mælk, fint nok, men hvis din dreng så ikke er i stand til at få det ud af brystet, fordi du overproducerer så står der ligesom lidt tilbage som så måske er med til at give dig problemerne med brystbetændelse.

Og når man har brystbetændelse, så oplever de fleste kvinder faktisk tit at mælkeproduktionen daler og at barnet i de dage hvor det står på ikke øger sin vægt helt så meget.

Jeg tænker altså at jeres rutiner for mad/amning og det forløb I har haft, spiller ind på sovevanerne.

Derfor synes jeg det lyder meget fornuftigt at forsøge med lidt mere faste tider i forhold til amning og søvn og jeg tænker at du skal forsøge at se om evt. kan få din dreng til at spise fra begge bryster ved hver amning eller i stedet lade ham spise fra en side, så han er færdig der, og så prøve at give ham lidt ekstra efterfølgende, så du er helt sikker på at han er fyldt godt op. Det kunne godt være på en sprøjte, som jeg ved at I har forsøgt før, hvis det med flasken ikke virker.

I forhold til ...


Annonce

... hans alder, så vil de fleste børn på 3-4 måneder sove ca 5 timer i løbet af dagen, nogen lidt mere og ca 10 timer om natten afbrudt af mælk. Sammenlagt altså ca 15 timer i døgnet. De fleste vil sove 3 gange i løbet af en dag, andre vil have behov for en lille lur endten om morgenen eller om aftenen, hvor de så vil gå sent i seng.. det er lidt forskelligt.

En plan for dagen kunne se nogenlunde således ud:

Tidlig morgen kl. 6: Ammes

Morgen 7.30: Står op og dagen begynder

Formiddag 9: Ammes og puttes herefter til lur. Må gerne sove 1½ time, men det kan godt være at han kun sover en og så må det være sådan. Vær sikker på at han er godt mæt - du har sikker fint med mælk på dette tidspunkt

Frokost 11.30-12: Ammes igen, atter sikre dig at han spiser godt, gerne fra begge sider, skift ham undervejs og læg til igen. Puttes herefter til middagslur f.eks. kl. 13, må igen gerne sove 1½ time, men sover han kun en så må det være sådan. Har han behov for en trøstetår, så er det også helt okay. Andre børn har det bedre med en rytme som hedder "spis-leg-sov" og så er det sådan det er.

Eftermiddag 15: Ammes igen, atter et godt og effektivt hovemåltid, måske er det her du føler at det vil være rart at forsøge med lidt ekstra mælk på en sprøjte... det kan du bedst selv fornemme.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Ofte vil børn herefter igen have behov for at sove, det kan så være når klokken er mellem 16-17. Mange sover kun ½ time, men hvis jeres dreng sover kortvarigt på de andre tider, så vil han måske her så sove 1 time og igen er det så

Aften kl. 18: Så passer det som regel med at I skal have aftensmad og ligesom du sætter dig til bords så er han sulten igen og skal derfor ammes

Puttes til aftenlur med amning mellem kl. 20-21, så kan far og søn også få lidt glæde af hinanden og igen kan I overveje om I her skal supplere amningen med lidt ekstra mælk.

Sen aften, når du selv går i seng, det kunne være kl. 23, så kan du atter forsøge med en amning, han vil sandsynligvis kunne spise i søvne og ammer du her, så slipper du for at han vågner allerede kl. 01 hvor du sover allerbedst:o)

Nat 24-06: Sandsynligvis en enkelt amning derimellem...

Jeg håber at denne plan vil kunne give dig et overblik over hvordan en dag kunne se ud for jer. Du skal naturligvis ikke følge den 100 pct. slavisk, men lad også din dreng og de signaler han sender være lidt styrende, men jeg tror at det vil kunne hjælpe jer lidt videre.

Rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vuggedød - uventet spædbarnsdød

Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved, at der er visse faktorer, som har betydning. i 1980erne døde over 100 spædbørn hvert år uventet under søvn og siden 1990erne er antallet faldet drastisk. I dag er det under 10 børn om året i Danmark, der rammes af vuggedød.

Faldet i vuggedød skyldes i høj grad følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:

1. Læg altid barnet til at sove på ryggen. Hvis barnet sover på maven, er...

Læs mere i Babylex

Erstatning - modermælk

Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.

Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit svar. Det er rart at blive mindet om alt det positive ved børnehavestarten, det er jo det jeg skal forsøge at give videre ;-)

Tak fra Tina


Annonce