Svar: Diaré og opkastning
Kære Henriette
Et barn med diaré og opkastning har ofte en mavetarminfektion som skyldes en virus eller en bakterie. Sammen med diaré og opkastningerne får barnet ofte også feber 38-39 grader og klager over smerter der periodevist jager i maven.
En almindelig mave-tarminfektion bliver som regel bedre i løbet af nogle dage og efter 5-6 dage vil mave være sig selv igen. Der er dog mave-tarminfektioner som kan gøre barnet rigtig dårlig og hvor man skal søge læge. Det kan f.eks. være hvis barnet har fået en salmonella infektion.
Børn som har diaré og som kaster meget op har brug for rigtig meget væske og få både salt og kalium. Man kan på apoteket købe 'Revolyt' som indeholder det barnet har brug for, for at holde væskebalancen i orden.
En mave-tarm infektion ...
... skyldes oftest at der er virus eller bakterier i afføringen. Når man som voksne skifter barnet, eller hvis barnet selv rører sig forneden, så kan der komme virus eller bakterier på hænderne og derfra kan smitten så sprede sig videre til munden, legetøj, madvarer osv.
Det er derfor altid vigtigt at man som voksen sørger for at vaske sine egne hænder, når man skifter et barn, men også sørger for at vaske barnets hænder i forbindelse med bleskift. Også selvom man ikke mener at barnet har rørt ved noget.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
De samme hygiejniske regler skal man også have, hvis der er tale om opkast eller hvis børn er meget forkølede og skal have pudset næse. Også her skal man altid sørge for at vaske egne og barnets hænder grundigt.
Håber ovenstående hjælper dig lidt videre. Rigtig god bedring:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Kæledyr og børn
I rigtig mange børnefamilier har man en eller anden form for kæledyr, og det er ofte en hund, kat eller et andet kæledyr med pels.
Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr, og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for,, at dyret har det godt. At skulle være med til at tage sig af et kæledyr lærer dit barn om ansvar. Det overordnede ansvar for kæledyret er dog dit. Du kan ikke regne med, at dit barn selv kan sørge for et kæledyr,...
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.