Annonce

Annonce

Svar: Modermælkserstatning og klør sit øre


6. august 2007

Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Hej med jer to

Dejligt at høre at I kunne bruge mit sidste råd og nu føler jer bedre rustet til vuggestuestart:o)

De bedste til at se på ører og vurdere om der skal gøres noget i den forbindelse er ørelæger. Det er læger med specialuddannelse i øre, næse og hals og jeg synes I skal bestille en tid hos en ørelæge. Det kan I gøre direkte og behøver ikke henvisning. Der er ingen grund til at gå og være usikker på om der er noget, så er det bedre at få det tjekket en ekstra gang.

Med hensyn til modermælkserstatning, så vil det aldersmæssigt være relevant med 2 flasker dagligt. En morgen og en aften og man kan diskutere om det hos jer vil være en fordel at give en flaske sen aften inden I selv går i seng, f.eks. kl. 23 fordi jeres dreng sover på det tidspunkt og derfor så vil lappe det i sig i søvne. Om dagen har han interesse for alt muligt andet og gider det ikke rigtig mere og det er sådan set forståeligt nok.

Han bør få 400ml mme dagligt og så er hans jernbehov dækket. Da det ikke lyder som om han når op på dette, så vil det være nødvendigt at give ham jerntilskud ved siden af. Og han skal have fuld dosis jern hvis du ikke er sikker på at han får de 400ml. Mme i grøden om morgenen tæller også med i hans indtag. At han ikke gider drikke det af kop forstår jeg godt, her er det fint med vand.

Nu ved jeg jo ikke hvordan planen fra vuggestuen ser ud, men jeg tænker at en alderssvarende (9-10 mdr og frem) dagsplan hvad angår mad lyder mieget som den plan du allerede ...


Annonce

... har. Mit forslag ville se således ud:

Morgen 7: Starter dagen med havregrød, hvis han ikke vil have flaske om morgenen mere, vand eller sødmælk af kop ved siden af. Evt. lidt frugtmos på grøden.

Formiddag 9.30: ½ banan, eller anden frisk frugt, vand af kop og puttes herefter til formiddagslur, sover 45 minutter.

Frokost 11.30: Rugbrød med forskelligt smørbart pålæg. Tilbehør af kogte ærter, majs, gulerod, evt. lidt rester fra aftensmaden som godt kogte pastaskruer, frikadelle (kød/fisk), kylling og lignende. Vand af kop.

Puttes til middagslur

Eftermiddag 15: En lille portion tykmælk, A38 eller lignende med frugtmos, rugbrødsdrys, ½ banan eller anden frisk frugt. Vand af kop


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Før aftensmad 16.30-17: En tallerken med lidt forskelligt grønt, det kan være lidt agurk, lidt avokado, rød peberfrugt eller lignende

Aften 18: Familiemad som I andre spiser, kød, fisk, grøntsager, ris, pasta, sovs osv. Vand eller sødmælk af kop. Evt en portion frugtgrød med mælk til dessert

Puttes til natten med en flaske mme ca 20

Sen aften 23: Flaske med mme (denne fordi han ikke drikker mme om morgenen eller i løbet af dagen og fordi han måske vil acceptere den fordi han sover).

Jeg håber at ovenstående hjælper jer lidt videre. Jeg ved at det er mange små måltider og mange børn vil slet ikke kunne kapere så meget i løbet af en dag og det er også helt okay. Men nu ved du hvordan man nogenlunde kan få plads til mellemmåltider på en dag.

Rigtig meget held og lykke fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex

Madras til barnevogn

En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.

Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce