Svar: Sovevaner - 11 mdr.
Kære Anne
Det betyder rigtig meget for jeres dreng at vide at I er der og det lyder som om han endnu ikke helt har lært at I faktisk er lige ved siden af, men at han et eller andet sted stadig tror at han er forladt, når I går fra ham.
Hvordan oplever I ham om dagen? Har han også der rigtig svært ved at I forlader værelset han er i, græder han når I går osv. Det er altsammen tegn på at han har meget behov for at vide at I er der og ikke går fra ham.
En god måde at lære dette på er ved at gå til og fra, jeg kalder det se-til-metoden, hvor I putter ham, kærtegner ham blidt og så går ud af værelset, ikke længe, højst 3 minutter, for så at vende tilbage betrygge ham i at I stadig er der og så gå igen. Hele tiden vende tilbage, så han oplever at I er der også gå tilbage selvom han ikke protesterer og I kan høre at han ligger og pludrer lidt på værelset.
Hvis han ikke er klar til dette, rejser sig i sengen, strækker armene frem mod jer som 'tag mig op, tag mig med' så skal I naturligvis ikke gå fra ham.
Så kan det i stedet være en rigtig god idé at være i værelset, men ikke nødvendigvis sidde hos ham. Det er helt okay at sidde og holde ham i hånden og være der for ham i 15 minutter, men en time eller tre det er for meget for jer alle:o) Når det varer så længe så har jeres dreng også svært ved at slippe jer, holder sig ...
... ligesom på vagt for at registrere hver gang i bevæger jer, så han sover ikke godt på den måde. Han er ikke afslappet.
I stedet for at sidde hos ham kan I så tage strygetøjet med på værelset, stille jer og lave noget monotont arbejde, tale lidt til ham, "jeg er lige her, læg du dig ned igen" eller lignende, så han hører at I er der, men så I ikke sidder hos ham og så han lærer at falde i søvn alene (rent fysisk).
Vi må se hvordan det går med pasning, måske det hele ændrer sig der.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Med hensyn til flaske/amning så vil to gange dagligt normalt være nok og derudover må han drikke vand. Har du prøvet med en kildevandsflaske (med eller uden tut) det hjælper nogle gange til at drikke lidt mere, prøv også med en anden type kop og se om det kan gøre en forskel.
Ellers skal du se på hans urin. Hvis urinen er klar, så mangler han ikke væske, men hvis hans urin er gul, så har han behov for mere at drikke.
Når du stopper amningen så vil det være godt at du i stedet endten erstatter med vand af kop eller i stedet tilbyder flaske morgen og aften. Hvis du giver flaske 2 gange dagligt, så han når op på 400ml på den måde så er jernbehovet sikret her den sidste månedstid. Omkring 12 måneders alderen skal flaskerne jo netrappes og tilsidst fjernes.
Jeg håber at ovenstående hjælper dig/jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Ruske
Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.
Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.