Svar: 2 måltider om dagen
Kære Maria
Det lyder rigtig fint at øge med et par skefulde hver dag, så han stille og roligt når op på 3/4 dl. færdig grød. På den måde kan du også holde øje med, hvordan hans mave tager imod og om han pludselig får hård mave og ondt i maven. Hvis hans mave fungerer fint med grøden og han glad åbner munden og tager imod og således virker til at have det rigtig godt med skemad, så må du gerne give ham to mindre portioner dagligt.
Der er nogle børn som meget hurtigt kan spise rigtig meget skemad, men det er fortsat vigtigt at du ikke giver ham for meget af gangen, fordi han fortsat har behov for rigtig meget mælk. For at give plads til mælken vil det derfor være en rigtig god idé at du ikke bare lader ham fylde sig med grød, ...
... men stopper efter 1/2-3/4 dl og så tilbyder ham bryst efter grøden.
Det vil som regel være sådan at børn der starter med skemad i 4 måneders alderen har det fint med grød en gang dagligt og omkring 5 måneders alderen så stiger til 2 gange dagligt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis du skønner at din dreng har behov for og kan klare skemad to gange dagligt før 5 måneder, så vil det være fint at give ham grød begge gange dagligt og du kan f.eks. variere det lidt ved at fortsætte med risgrøden men så bruge forskelligt topping.
Omkring 5 måneders alderen kan du så udskifte det ene grødmåltid med grøntsagsmos. Men lige her i starten er det vigtigt at gå stille og roligt frem.
Håber at dette hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Jern - jerntilskud præmatur
Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:
Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder
Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.
Det...
Ufrivillig natlig vandladning
Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.
1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.
2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.