Svar: Start på grød
Kære Maria
Der går noget tid endnu inden din dreng vil kunne erstatte et ammemåltid med en portion skemad. Det er stadigvæk mælken som udgør størstedelen af hans indtag og det er vigtigt at han får så meget mælk som muligt for at holde gang i maven.
I begyndelsen giver du 4-5 tsk grød og så øger du det stille og roligt over nogle dage og ser hvordan han reagerer på det. Jeg plejer at anbefale at man, når han kan spise en lille dl. begynder at give skemad 2 gange dagligt. Det er efter min mening bedre at give 3/4 dl 2 gange dagligt end 1½ dl. en gang dagligt.
Da du er begyndt ved 4 måneder, så vil din dreng måske kunne stige til 2 måltider skemad når han er 5 måneder gammel og her vil du så kunne give ham grød om formiddagen og grøntsagsmos om aftenen.
Han vil fortsat have behov for mælken ...
... ved siden af, også på det tidspunkt, men det er ikke sikkert at han her behøver at få mælken lige direkte bagefter - der kan f.eks. godt gå en times tid efter skemaden, hvor han så bliver ammet og så puttes til lur.
Ved siden af skemaden tilbydes han vand og du må vurdere ud fra hvordan han virker og tro på at han selv har en naturlig evne til at selvregulere - hvis du tilbyder brystet og han afviser, så har han ikke behov der.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I takt med at han spiser mere og mere skemad, så vil han naturligt spise mindre mængde ved brystet, men tilbuddet skal være der. en almindelig portion skemad ligger normalt i størrelsen 1-2 dl. og de fleste børn behøver ikke amning lige efter, når de spiser disse mængder.
Håber at dette hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke fortsat og rigtig god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Downs syndrom
Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.
Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.
Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.