Svar: Morgenmad - 5 mdr.
Hej Karin
Det lyder rigtig fint at forsøge med havregrød eller øllebrød kort før 6 måneders alderen. Gluten findes hovedsageligt i hvede og glutenindholdet i havre og rug er ikke særlig stort, så det må du meget gerne give der. Du kan også give flerkornsgrød, det kan mange børn også rigtig godt lide. Du kan købe det, men du kan også lave det selv, hvor du f.eks. blander havregryn, hirseflager og rugmel.
Når du begynder med grød om morgenen, så vil det samtidig være en god idé at nogle gange udskifter grøden til frokost med grøntsagsmos. Fra 6 måneders alderen må hun jo meget gerne begynde at få lidt kogt fisk og kød i mosen og det at få grød og mos er med til at holde maven godt igang. Grød bør max udgøre to af dagens måltider. En gang imellem kan du således gemme lidt grøntsagsmos fra aftenen i forvejen og give hende det dagen efter til frokost. For Annas vedkommende vil det netop være fordelagtigt med f.eks. havregrød morgen, en gang imellem øllebrød og ellers grøntsagsmos til frokost og så grøntsagsmos om aftenen. Giv hende også gerne ...
... lidt frugtmos på grøden eller som dessert efter grøntsagsmosen - igen for at holde hendes mave igang:o)
De fleste børn er omkring 6 måneder inden de kan nøjes med to lure dagligt, men det er fint hvis jeres datter allerede kan og I alle trives med dette. Hvis det går fint med at putte hende kl. 20 så er det rigtig godt, hvis du synes hun fortsat virker meget vågen her, så kan du overveje at putte hende lidt tidligere til middagslur og tage hende op lidt før, måske allerede kl. 15.30...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er helt fint at hun stadig får en flaske kl. 04 om natten, hun kan ikke forventes at sove igennem endnu. Man kan sige at fra 6 måneders alderen behøver hun ernæringsmæssigt ikke mælk om natten og her taler jeg om tidsrummet mellem 24 og 06. Hvis du således vil slippe for flasken kl. 04 så kan du med fordel give hende en flaske inden du selv går i seng. Så hun får flaske kl. 19.30 inden hun puttes og igen kl. 23 og så kan hun sove til næste morgen tidlig kl. 6 (...7, 9, 13...)
Håber mine tanker hjælper jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.