Svar: Vågner hyppigt
Hej med dig
Du fortæller at din datter har sovet så uroligt og vågnet hyppigt de sidste 3 måneder og jeg tænker derfor at det sandsynligvis hænger sammen med at hun er i separationsfasen. Netop i denne periode (7-10 måneder) sover børn meget uroligt og har behov for at vide at du er der og dette ved hun kun hvis hun ser og mærker dig. Hun har endnu ikke bevidstheden om at du er lige inde på den anden side af væggen, hun har behov for at have dig helt tæt på.
Din datter er samtidig motorisk meget aktiv og det betyder for det første at hun har en motorisk uro i kroppen, så hun har rigtig svært ved at finde fysisk ro (møver rundt, kan ikke ligge stille), at hun øver sig motorisk både når hun er vågen og sover (derfor rejser hun sig meget op hele tiden) og at hun om dagen bevæger sig så meget at hun nu får mindre fysisk kontakt end tidligere.
Netop dette er meget vigtigt at medtænke. Hun sidder ikke længere så meget på skøddet og putter ikke på samme måde og jeg tænker at du skal prøve om du i løbet af dagen kan få givet hende lidt mere fysisk kontakt. Det ...
... er super fint at du masserer hende, det er rigtig godt og helt korret i forhold til at give hende fysisk ro, når hun skal sove. Men prøv også i løbet at dagen at se om du kan komme til at putte lidt mere med hende.
Samtidig så tænker jeg at det vil være rigtig godt, hvis du kunne prøve at vurdere, hvad hun vil have bedst af - at sove i sit eget værelse, hvor hun så må tumle rundt eller om det kunne være en mulig løsning at få hendes seng ind i soveværelset, stående helt op af din seng. Kan sengesiden evt. fjernes, så hun ligger i sin egen seng, men stående op mod den side, hvor du ligger. Så vil du kunne give hende en hånd og nærheden, at du er der og I ville måske alle kunne sove bedre på denne måde.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er som sagt en fase og det er naturligvis vigtigt at I alle 3 kommer igennem det på en god måde. Lige nu handler det dog om at give jeres datter tryghed og ro på og så se om hun så ikke derefter vil kunne flyttes tilbage til eget værelse velvidende at I er der for hende og hun ikke er ladt alene.
Håber mine tanker hjælper dig lidt videre også denne gang:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Vælling
Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.
Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.