Annonce

Annonce

Svar: Sur og knotten dreng - får han for meget mælk - eller for lidt?


31. juli 2007

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Katrine

Tillykke med den lille dreng.

Oscar er endnu ikke særligt gammel og som du beskriver det, så overproducerer du sandsynligvis fortsat lidt. Din krop har endnu ikke helt selv reguleret sig ind efter Oscars behov, derfor producerer du lidt for meget mælk (hvilket jo egentlig er meget smart) og samtidig så har du en rigtig god nedløbsrefleks - han skal ikke die ret meget før mælken strømmer i munden på ham.

Jeg tænker derfor at Oscar får rigtig godt med mælk og det kan godt være derfor han slipper og faktisk har fået nok efter 15 minutter. Dette kan godt ændre sig i takt med at han bliver ældre, så begynder at han nogle gange at ville spise lidt længere eller gerne ville have fra begge sider, men det må du se hen af vejen.

Hvis du har en overproduktion af mælk, så kan det nogle gange hjælpe lidt, hvis du lige kan massere lidt af mælken ud inden du lægger til. Måske kan du finde ud af at håndudmalke eller simpelthen, når mælken flyder og han slipper og bliver irriteret, så lad mælken sprøjte ud og læg ham til igen derefter.

Det er helt rigtigt som du skriver at den første del af mælken er meget vandholdig og tørstslukkende og det er derfor helt okay at han ikke lige får dette, når han så lægges til igen og får det efterfølgende. Det er lettere for ham, når det værste pres er 'taget af ballonen'.

Du fortæller at du ligger ned og amme om natten og det er rigtig godt, det kan du også prøve om dagen, da det nogle gange kan give lidt mere ro på nedløbsrefleksen. Du kan også prøve at lægge ham til i tvillingestilling, således at du starter med at give ham i den ...


Annonce

... almindelige stilling og så vender du ham rundt, efter bøvsning og lægger ham til samme bryst, men i tvillingestillingen.

I princippet kan man ikke tømme et bryst, hver gang han dier hos dig, så sendes der signaler om at der skal produceres mælk. Derfor er det egentlig en forkert betegnelse. Du må se på ham, lytte til hvordan han synker. Du kan sikkert høre i øjeblikket at han i begyndelse synker rigtig hurtigt og har svært ved at følge med, men i takt med at han når længere ind i brystet så begynder han at die mere rytmisk og mere roligt.

Når han selv slipper og virker rolig, så kan man sagtens forestille sig at han har fået nok at spise. Jeg synes derfor du skal tage det helt stille og roligt og se om ikke han på den måde er i stand til selv at styre det. Når han slipper, så har han fået hvad han skal have, du kan tilbyde ham brystet igen, men afviser han så lad være med at presse ham. Han lyder ikke til at mangle noget:o) Tilbyder du ham brystet efterfølgende så prøv som sagt det samme bryst, fordi mælken her så løber langsommere og forsøg med tvillingestillingen.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg tænker at din sundhedsplejerske vejer ham igen snart og ellers skal han jo til 5 ugers undersøgelse hos lægen, her vil du så kunne se hvor meget han tager på og på den måde også få en idé om, om ikke han får hvad han skal have.

Børn er meget forskellige og han er bare en helt anden end sin storesøster. Det tager tid for jer at lære ham at kende og det er helt okay. At han gylper 'tynd mælk' tror jeg umiddelbart skyldes overflod af mælk:o)

Rigtig meget held og lykke fortsat og endnu engang tillykke med ham:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tvillingefødsel

Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.

En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.

Man...

Læs mere i Babylex

Sikkerhed i hjemmet

Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.

Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.

Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.

Gå...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Mange tak for dit gode svar - vi har nu fulgt dine anvisninger og det var en overraskende nem proces - 2 nætter tog det af vænne flasken fra vores datter og nu spiser hun som aldrig før - TUSIND TAK for dit lille skub.

Mange hilsener
Vibeke, mor til pige på 21 måneder


Annonce