Brev:
Hyppig opvågning om natten - 4 mdr.
Kære Helen
Tak for dit tidligere råd. Jeg skriver nu igen fordi vi nu er løbet ind i en ny periode, hvor vores dreng på næsten 4 mdr. vågner meget hyppigt om natten. Før i tiden sov han typisk mellem 5-6 timer i træk for derefter at tage en kortere lur. De sidste 4 uger er dette dog gradvist blevet nedsat til først 3-4 timer og nu den sidste lille uge, har hans 'lange' lur ligget på ca. 2½ time, hvor han vågner og er sulten og herefter vågner han med 1-2 timers mellemrum resten af natten indtil ved 7-tiden om morgenen, hvor han står op (falder til ro ved 22-tiden). Ved alle opvågninger viser han tegn på sult og bliver ammet.
I løbet af dagen virker han glad og tilfreds og er meget livlig. Han sover 3 gange i løbet af dagen, idet jeg følger dit råd om at ...
... lægge ham efter 2-2½ timers vågenhed. Det virker utrolig godt og han sover ca ialt 5 timer i løbet af dagen, hvilket vel må siges at være fint.
Mit spørgsmål går derfor på de hyppige opvågninger om natten. Er det ved at være tid til at supplere amningen med enten mme eller vælling? Jeg ammer fuldt ud stadigvæk og har ikke tilbudt flaske på noget tidspunkt. Synes også jeg lægger ham hyppigt til i løbet af dagen og han får generelt lov til at die hvad han vil. Synes det har stået på så længe, at der ikke kan være tale om et appetitspring.
Hvis jeg skulle prøve at supplere, hvad ville i så fald være bedst mhp at forlænge nattesøvnen? - eller skal jeg holde ud lidt endnu og vente til han bliver ældre med at tilbyde ham andet en modermælk?
Mange hilsner
Signe
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.