Brev:
Grød og overgang til mme
Hej Helen!
Dejligt at du er tilbage - og fluks er der nye spørgsmål.
Tak for dit forrige svar! Vandskrækken er blevet minimeret med hjælp af varmere vand og en vaskekludsdukke med i badekaret.
Ved at kigge på den dagsplan du foreslog gik det op for mig, at Gabriel fik sin sidste lur for sent mellem 18.00 og 19.30, hvilket var årsag til at han faldt sent i søvn mellem 22 og 23. Det burde jeg måske selv kunne have udtænkt :)
Indtil for en uge siden var der en god rytme : Vågner kl 7.00, ammes kl 9.00 og falder i søvn ved brystet og sover 1,5 - 2 timer, bliver dernæst ammet og får efter en time en lille dl grød. Resten af dagen forløber mere uregelmæssigt med amning hist og pist (som altid) og to yderligere lure + en omgang grød. Ved en 9 tiden bliver han ammet i søvn og vågner efter en halv time hvor jeg giver ham mere bryst for, at han kan sove videre. Om natten vågner han ved en et-tiden og fire-tiden hvor han får bryst og vågner mellem 6 og 7 om morgen.
Denne rytme fungerede i en måneds tid, og jeg var glad fordi han i hans dagssøvn sov mere end en halv time ad gangen. Men sådan er det ikke længere, vi er nu tilbage til, at han kun sover en halv time ad gangen. Hvilket er med til at ødelægge den dagsrytme som var opstået og amning er nu helt kaotisk, fordi jeg tror han er mere træt og derfor vil have brystet som trøst. Når han spiser er det ofte kun et bryst ad gangen i ca 5 til 7 min - han spiser meget, men mister også hurtigt interessen, derfor tror jeg også, at han ikke er rigtig sulten.
Gabriel viser desværre stadig ingen interesse i at bruge sut. I løbet af dagen ...
... og om aftenen falder Gabriel enten i søvn ved at vi enten går en tur i barnevognen eller ved brystet.
Jeg tænker og håber, at denne rytme eller mangel på samme igen bare er en overgang eller fase.
Årsagen til at jeg fortæller om Gabriels rytme, er fordi jeg meget gerne vil have et foreslag til en ny dagsrytme fra dig?
Jeg skal starte på mit studie fra midten af august, som er et deltidsstudie og vil derfor gerne lige så stille trappe amningen ned og gå over til mme. Håber også at dette måske vil hjælpe til en bedre spiserytme.
Så mit spørgsmål er, hvordan jeg bedst laver denne overgang, og hvornår om dagen i denne kaotiske spiserytme, det er bedst at introducere flasken?
Vi har før givet Gabriel mme, hvilket han gerne ville have, men stoppede med det, da han afviste brystet.
Mit andet sprøgsmål omhandler grød.
Gabriel spiser to potioner grød a ca 1 dl, hvis han får godt med frugtmos ovenpå. Har prøvet at introducere kartoffelmos siet igennem en sigte, men det er som om at han kløjs idet, hvilket jeg synes er mærkeligt, når grøden glider fint. Har du et bud på hvad det skyldes?
Ville det være ok at lave en stor potion grøntsagsmos, som man kan genbruge dagen derpå?
Du skriver et sted, at grøden ikke må erstatte mælken, hvordan sikrer man sig at det ikke er tilfældet?
Du skriver ligeledes et sted, at grød kun må udgøre to af dagens måltider, hvordan kan det være? Overvejer nemlig at give Gabriel et yderligere grød/mos måltid, så vi er op på tre måltider- er det for tidligt?
Ja, der var en del spørgsmål- håber at det er til at overskue!
Mange hilsner Camilla
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Insemination
Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.
Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.
Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...
Pusleplads til baby
Der er flere tusinde gange, du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i ca. tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.
- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person, som hyppigst skifter barnet.
- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.