Svar: Det med at smide bleen?
Hej med dig
Du har fuldstændig ret, din datter er rigtig godt igang med renligheds-processen, men er endnu ikke helt klar til at I tager bleen af hende.
Renlighed er noget man modnes til og ofte først omkring 3 års alderen, hvilket jeg kan se at jeres datter også er nu. Som regel bliver børnene renlige med vandladning før afføring og som regel bliver de også renlige om dagen før om natten. Det hele tager tid.
Et tegn på at samarbejdet kan begynde er at jeres datter kan holde sig tør i tre timer, og det bedste tegn til samarbejde er at hun selv kommer og meddeler at nu vil hun ikke bruge ble mere.
Lige nu er jeres datter i den fase at hun har fundet ud af at der kan komme tis ud, at det kilder, når det løber ned at benene, at det er varmt, bliver koldt osv. Hun er altså på et stadie, hvor hun er ved at finde ud af sin egen krop. Hun er således meget bevidst om det og det er super flot at hun ...
... kommer og siger at hun har tisset. Det er godt på vej i processen og det skal hun også roses for.
Faserne vil ofte være sådan at barnet først kommer og fortæller at nu har hun tisset eller lavet i bleen, herefter kommer hun og fortæller at nu tisser hun og til sidst når hun at sige til inden.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er altid bedre at få en succesoplevelse med en tør ble end at opleve nederlag på grund af våde bukser, så behold bleen på endnu og så hjælp hende med at gå på toiletten en gang imellem. I skal ikke spørge hende hele tiden om hun skal tisse, men i stedet gøre det til en vane at sige "kom vi skal lige ud at tisse inden vi kører op at handle" eller hvad det nu kan være - sådan er reglerne, her tisser de voksne også. Kommer der så en tår på toilettet, så er det jo fantastisk dejligt og gør der ikke, så "pyt med det, sådan er det også nogle gange - men det er godt at forsøge."
Rigtig meget held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
Viden om børn:
Natamning
Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.
De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...
Rødbede
Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.
Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.