Annonce

Annonce

Svar: Er alt mon som det skal være?


31. juli 2007

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Christina

Det lyder som om at der er godt gang i Floras udvikling og hun lyder fint alderssvarende. Hun kan sagtens nå at lære at kravle endnu, men det kan jo også være at hun begynder at gå før hun kravler... det ses jo.

Du må godt hjælpe hende med at komme op på alle fire og få hende til at rokke frem og tilbage, du skal ikke flytte på hendes hænder og fødder, det er de rokkende bevægelser som lærer hende at kravle.

Måske ville hun synes det var sjovt at sidde i en rigtig babygynge. Ikke en hoppegynge, men en babygynge, hvor man sidder i en stol og er spændt fast og gynger frem og tilbage. Det at gynge er med til at stimulere balancecenteret i hjernen og hun vil ganske givet synes det er sjovt.

Med hensyn til maden, så hænger dette sammen med hende alder. Mange børn vil i 9-10 måneders alderen begynde at lukke munden sammen, når maden nærmer sig. Det er en måde at vise selvstændighed på og det er det eneste sted, hvor hun faktisk helt kan styre hvad hun vil og ikke vil. Du kan tvinge hende til en ren ble, til at få tøj på osv. men du kan ikke tvinge hende til at spise :o) og hun må gerne vise at hun har lidt egen vilje. Det er dog vigtigt ikke at gøre et stort nummer ud af det, da hun jo meget hurtigt finder ud af at hun får en reaktion fra dig, når hun lukker munden sammen for maden.

Når jeg ser på hendes dagsplan, så tænker jeg i øvrigt at du skal til at tilbyde hende større variation og flere små måltider. Det vil samtidig være en god idé at du forsøger at servere brød sammen med noget andet, prøv ...


Annonce

... både at servere brød som brødhapsere, men også større stykker som en kvart bolle, en skorpe eller lignende, som hun kan holde i hånden og gnave sig igennem. Du kan give smør på i en periode og så servere mad ved siden af i stykker og tingene adskilles mere.

En plan for dagen kunne se således ud:
Tidlig morgen kl 6: Bryst

Morgen kl 7.30-8: Grød, vand af kop

Formiddag kl. 9-9.30: ½ bolle med lidt smør, ½ banan eller anden frugt (mos eller frisk), vand af kop

Puttes til formiddagslur ca. 9.30

Frokost kl 12-12.30: Brødhapsere og tilbehør af forskellige grøntsager (mos eller kogte grøntsager) og meget gerne rester fra aftensmaden, det kan være f.eks. lidt godt kogt pastaskruer, lidt frikadelle, kylling eller lignende. Giv det som tilbehør så hun ikke forbinder det med brøddet og så hun selv kan vælge hvad hun vil spise lidt af.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Tilbydes flaske inden inden middagslur kl ca 15

Sen eftermiddag 16.30-17: En lille portion tykmælk eller lignende med lidt frugtmos, bær, rugbrødsdrys eller lignende, evt. ½ banan eller anden frisk frugt

Aftensmad kl 18-19: Grøntsagsmos med kød eller fisk men mere og mere af jeres mad i stykker, ris, pasta, kødsovs, frikadelle, kylling osv. Så hun ikke kun får mos med får både mos og mad i stykker ved siden af, noget som hun selv kan sidde og forsøge spise med fingrene eller en gaffel

Puttes til natten kl. 20 med en flaske

Du skal ikke være bekymret for at hun endnu ikke kravler. Det skal nok gå alt sammen.

Håber du hermed er hjulpet lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jordemoder

En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.

Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...

Læs mere i Babylex

Kostfibre og børn

Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.

Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annonce