Annonce

Annonce

Svar: Ammestop - 10 mdr.


31. juli 2007

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Christina

Hvilke tanker gør du dig egentlig om amning? Jeg spørger fordi jeg fornemmer af dit brev at du er glad for at amme Emilie og egentlig gerne vil blive ved lidt endnu, hvis bare du kunne nøjes med at gøre det f.eks. en gang dagligt. Jeg fornemmer at du synes det er rart for jer begge to.

Du har naturligvis ret i at hun ikke behøver så meget mælk mere, hendes samlede behov er nu ca 500ml dagligt og det er alt incl. altså også den mængde mælk hun får via en portion tykmælk, yoghurt eller lignende, den mælk hun kan drikke af et glas, mælken som indgår i madlavningen osv. Det betyder at en amning dagligt ville være fint og derudover vil hun så kunne få mælk via sit øvrige madindtag.

Der er ingen tvivl om at tænderne og tandfrembrud spiller ind og har betydning for at hun vågner og søger om natten i øjeblikket. Det er mit indtryk at børn som får tænderne sent ofte får flere af gangen og det giver naturligt flere smerter og det vågner hun af. Derfor er et et spørgsmål om at trøste hende om natten og forsøge ikke at amme hende for meget, men kun give hende brystet som trøst. Træk derfor brystet fra hende, når du fornemmer at hun er rolig.

Samtidig synes jeg også at du skal forsøge dig med nogle gummedråber. Det tidligere 'dolodent' er fjernet fra markedet, men jeg har set at man kan købe gummedråber hos matas og i helsekostforretninger - om de virker ved jeg desværre ikke. Ellers kan du tale med lægen om mulighed for smertestillende.

Det er en balance, for et eller andet sted skal hun jo have lov til at søge brystet om natten, når hun vågner ...


Annonce

... og har ondt, men samtidig skal hun ikke drikke så meget mælk at hun ikke har plads til rigtig mad i maven om dagen. Det giver jo en dum cirkel - hvor hun så vågner fordi hun behøver mælk, hvor hun er sulten.

Som det er lige nu så tror jeg altså ikke at hun vågner at sult, men mere at der er tale om et tryghedsbehov, - det viser sig også ved at far jo giver tryghed nok til at sove videre uden brystet, når han er der.

Du har fuldstændig ret i at din datter vil kunne blive forvirret af ikke at blive ammet, ikke at få lov nogle gange og så andre gange godt måtte.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg ved fra et af dine tidligere breve at din datter ofte blev ammet kl. 20, 22, 02 og 05 og jeg kunne forestille mig at det samme nogenlunde gør sig gældende nu.

Nu hvor det går godt med at putte hende uden brystet, så tænker jeg at du så måske skulle lade hende blive ammet kl. 22-23 når du selv går i seng - her sover hun og er ikke så bevidst og samtidig vil det være rart for dig at vide at hun så er fyldt op til natten og kan sove uden mælk til næste morgen tidlig, hvor I så må stå op og starte dagen med en portion grød. Her burde hun så være sulten til det.

Det er vigtigt at få hende til at spise i løbet af dagen, så du er sikker på at det ikke er sulten, som presser sig på om natten og samtidig give hende trygheden og nærheden, som far jo fint kan. Og amningen forsøger du så at nedsætte til en gang og hvis mere er nødvendigt, så kun som trøst og beroligelse og så forsøge at lirke brystvorten ud af munden på hende igen.

Håber at ovenstående hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit svar ang. vores datter. Jeg tror virkelig, at du ramte plet med dit svar!

Mor til sensitiv pige på 4 måneder


Annonce