Brev:
Lang flyrejse med baby - er det overhovedet realistisk?
Kære Helen
Jeg har - inden jeg blev medlem - læst forskellige af dine svar på hjemmesiden, og jeg er vild med din afslappede og konkrete stil! Dejligt at finde et forum, hvor man slipper for formaninger (dem er der - har jeg som førstegangsfødende opdaget - ellers rigeligt af i de gravides verden!).
Derfor vil jeg bede om dit råd vedr. følgende problematik:
Jeg har termin d. 23. oktober, og d. 3, december er jeg inviteret til at give et indlæg ved en stor konference i Florida, USA. Der er tale om en samlet rejsetid på ca. 12 timer, som er fordelt på 2 flyvninger á 4-5 timer med nogle timers ventetid i mellem (dertil kommer selvfølgelig, at man skal være i lufthavnen 2 timer før afgang). Vi ville skulle være afsted 1 uges tid og bo på hotel i den periode. Min mand vil tage med og hjælpe, og vi er begge vant til at rejse - men i sagens natur ikke med en lille baby.
Det jeg prøver at finde ud af, er:
1) om det er fuldstændigt vanvittigt overhovedet at drømme om at kunne tage afsted, og
2) hvis det er ladesiggøreligt, hvilke praktiske foranstaltninger skal jeg så tænke på. Vi vil naturligvis kun tage afsted, såfremt fødslen går, som den skal ...
... og såfremt vores barn er raskt og veltilpas (den slags kan jo ikke planlægges, men må tages op til overvejelse, efter barnet er født).
Nogle af mine praktiske bekymringer går på:
* Er der nogen sundhedsrisiko for barnet ved flyvning?
* Hvordan transporterer man barnet i lufthavnen (idet jeg antager at lift mv. skal tjekkes ind)? En slynge måske? Men den må nyfødte børn, så vidt jeg kan læse mig til, ikke ligge i så længe ad gangen.
* Hvordan bør barnet sove på hotellet? I en lift, i en voksipose eller noget helt tredie? Måske sin madras på gulvet eller i sengen sammen med vi forældre?
* Under hvilke forhold opholder barnet sig i flyveren (skal det ligge på skødet af den voksne eller må man tage en lift med ind)?
* Er tidsforskellen et problem?
Der er sikkert flere ting, jeg ikke har tænkt på, så alle gode råd og erfaringer modtages med kyshånd - som førstegangsfødende aner man jo i princippet intet om at tage sig af et lille barn. Hvis du har mulighed for det, vil jeg meget gerne sættes i forbindelse med nogen, der har rejst med så små børn - for at kunne høre lidt om deres erfaringer.
Med venlig hilsen og på forhånd mange tak for hjælpen.
Stine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Forkølelse
Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også, at barnet kan have svært ved at sove.
Her er et par gode råd:
- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger eller et sammenrullet håndklæde under madrassen
- Brug lidt modermælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvand og...
Rød numse
De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.
For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.
Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.