Svar: Vågner altid efter 40 min.
Hej med dig
Jeg er ked af at høre at du måtte opgive amningen, men det er dejligt at høre at din dreng trives godt på erstatningen. Du har også to børn at tage dig af og derfor er det rigtig vigtigt at du prioriterer din tid:o)
Det er sådan at små børn ofte skifter søvnfase netop omkring 40 minutter efter de er falder i søvn. Ofte kan man se at de ligesom giver et lille spjæt (deres mororefleks går igang), og det kender vi også fra os selv. Ligesom man er ved at falde i søvn, så spjætter man som om man er ved at falde. Vi sover videre og kommer videre i søvnen, men små børn vågner ofte meget hurtigt op, bliver forskrækkede, græder lidt og har svært ved at komme videre i søvnen.
Jeg tror det er netop dette der sker for din dreng og det er tydeligere om dagen fordi der sker mere omkring ham, han sover i forvejen lidt lettere, der er lidt mere uro osv. Når han ligger i dine arme, så sker der det, at han lige vågner op, opdager at han er det mest trygge sted på jorden, mærker din beroligende vejrtrækning osv. og så kommer han videre i søvnen. Når han ligger for sig selv, så bliver han urolig, føler sig lidt utryg og vågner derfor lidt mere op, ked af det.
Det hjælper ofte at svøbe barnet så han allerede når han ligger i din arm er svøbt og ...
... således ikke mærker at han bliver flyttet til sin egen seng eller lift. Det at være svøbt hjælper ham også til rent fysisk at holde sammen på sig selv, så hans mororefleks ikke får lov til at gå så voldsomt igennem.
Ofte hjælper det også at give ham lidt mælk der hvor han vågner, altså både inden og så igen når han vågner op, fordi det hjælper ham med at finde roen og derefter så være i stand til at sove videre. Det er også en rigtig god idé at forsøge med en sut og gerne en sut på en stofble, så han ligger med en sutteklud ved ansigtet. Det at have noget ved ansigtet er dejligt og nært, lidt ligesom hvis du ammer, så det er godt at forsøge med dette.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det vil også være en god idé at putte ham forholdsvis hurtigt, efter han har fået mad. Endten skal du sidde med ham hele tiden imens han sover eller også skal du flytte ham til egen seng så tidligt at han bliver lagt ned at sove på det tidspunkt hvor han registrerer at bliver lagt der, men samtidig er træt nok til at sove videre.
Når du lægger ham fra dig, så hold dine hænder på ham, vug ham blidt så han hele tiden fornemmer at du er der og stå lidt ved ham, så han fornemmer tyngden af dine hænder og et stille "syy".
Håber ovenstående hjælper dig lidt videre:o) Rigtig meget held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
Brystspænding
Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.
Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.
Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.