Annonce

Annonce

Svar: Ammestop, når menstruationen begynder?


17. juli 2007

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Line

Det at du får menstruation kan godt påvirke din mælk både i mængde og i smag, det behøver dog ikke være ensbetydende med at amningen stopper helt, så hvorvidt du skal amme eller ej, afhænger af hvordan du har det bedst.

9 måneder gammel har din dreng fortsat behov for en del mælk endten i form af modermælk eller modermælkserstatning. Efter 9 måneders alderen kan komælk godt begynde at udgøre en større del af hans indtag, men jeg synes ikke du skal lade ham overgå fuldt til komælksprodukter før han er omkring de 12 måneder. Hvis du således vælger at stoppe amning nu, så vil det være en god idé at give ham erstatning.

Får han 400ml mme dagligt, så er han dækket ind i forhold til jern, men kan han drikke dette af kop? Jeg synes ikke der er grund til at introducere en flaske med den alder han har, da du jo skal væk fra den igen, men prøv med et glas og måske en tudkop, som kan sikre ham en større mængde af gangen.

I forhold til hans alder vil det ...


Annonce

... normalt være passende med to amninger dagligt (morgen og aften) og om eftermiddagen kan du give ham en portion tykmælk eller lignende. Hvis han ikke ammes så må du give ham mme af kop i løbet af dagen, så han får mælk af den vej. Brug også erstatning i maden, f.eks. i grøden om morgenen og derudover almindelig sødmælk, som det nu passer med det I andre spiser.

Du må holde øje med hans bleer, for at få vished for om han får væske nok. Du skal regne med at de 400ml mme dagligt er nok til at sikre jernbehovet og sammen med en portion tykmælk, lidt sødmælk osv. så er hans mælkeindtag i orden. Du skal regne med at han skal have mindst 500ml mælk dagligt, gerne lidt mere.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Som sagt kan amningen godt fortsætte. Det ændrer sig ofte hurtigt og varer kun et par dage, så er du måske klar igen... Hvis du gerne vil amme, så fortsæt med at lægge til og vil han die hos dig, så må du gå ud fra at der er noget at komme efter, ellers gider han ikke:o)

Fortsat held og lykke med det hele:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Hjemmefødsel

Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.

Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annonce