Annonce

Annonce

Svar: Gode råd om søvn


28. juni 2007

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med dig

Ja tænk at Laura allerede er nået til sin første fødselsdag, så går tiden pludselig hurtigt, - og når man hører sig selv sige det, så hører man 'de gamle' i familien: "tiden går så hurtigt og nej hvor er du blevet stor", så det sætter tingene lidt i perspektiv.

Jeg tror det er vigtigt at I sætter noget andet i stedet for det at blive vugget på skødet og ikke bare forlanger at hun helt skal undvære det. Noget andet kunne være at få en godnathistorie, hvor hun så skal ligge i sin seng, når hun får læst højt. Eller at hun får lov til at sidde i sin seng og kigge billeder i bogen og bagefter skal hun så lægge sig ned.

Det er meget vigtigt at I betrygger hende i at I er der for hende og ikke forsvinder, selvom hun ikke sidder tæt op ad jer. Jeg tænker også at det kan være okay at sidde med hende i hånden, så hun finder roen ved det. Jeres berøring er vigtig for hende. Samtidig skal I så skelne imellem hvorvidt hun trækker tiden ud, når I sidder der - fordi I sidder der - eller om det er et reelt behov at I fortsat er der.

Nogle børn vil lægge sig til at sove i løbet af 10-15 minutter, fordi man er i nærheden og aldre vil se det som underholdning og vil blive ved med at rejse sig, trille omkring, lave kunster for at få forældrene til at grine og pjatte og her bliver I så nødt til at gå. Vær dog aldrig væk i mere end 3 minutter af gangen og fortæl hende at I kommer igen.

Nogle børn skal også lige finde ud af hvad det vil ...


Annonce

... sige at I går og når hun så finder ud af det, så vil hun måske kunne finde roen, når I så efterfølgende bliver hos hende og derfor trygt lægge sig til at sove.

For en del børn hjælper det at man er tilstede i værelset uden at give dem direkte opmærksomhed. Det kan være ved f.eks. at tage strygetøjet med op på værelset, så kan Laura se jer og I er der, men I laver noget andet end har kontakten til hende. Så kan i stå og stryge, få noget fra hånden og samtidig huske hende på at I er der og hun roligt kan lægge sig til at sove. Det må I jo gerne sige "Læg dig ned Laura, mor er lige her" eller hvordan du nu vil sige det. Ofte hjælper det at få barnet til at ligge i sin seng, hvis barnet selv lægger sig ned og man ikke som forældre tvinger barnet ned igen og igen.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Netop fordi hun møver så meget omkring, så kunne denne metode godt hjælpe jer. I må godt en gang imellem gå hen og putte hende, kærtegne hende lidt osv. så hun får den fysiske kontakt og mærker at I er der, er nærværende, men samtidig også står lidt på afstand så I er til stede uden at gøre den fysiske kontakt helt nødvendig for at hun kan finde roen... er det godt nok forklaret...

De fleste børn vil omkring 12 måneders alderen sove 1-2 gange dagligt (i alderen 12-18 måneder går de fleste fra to til kun en lur). De sover mellem 2-3 timer i løbet af dagen og sover 11-12 timer om natten, ialt sover de ca 13-14 timer.

Fortsat held og lykke med hende og rigtig god sommer til jer alle:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnepige

Hvis du har brug for at få dit barn passet, så vælg altid en person som barnet kender og en person du har tillid til.

Det skal være en person, som kan overskue situationen og bevare roen, hvis noget uforudset skulle ske.

Generelt bør man ikke lade sit barn passe af en under 12-13 år - men det afhænger naturligt af vedkommendes modenhed. Nogle piger er meget modne i denne alder, hvor andre er for umodne til at kunne tage det ansvar, det er at passe et lille barn....

Læs mere i Babylex

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.

NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annonce