Annonce

Annonce

Svar: Mad og vores datters søvn om dagen


28. juni 2007

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Dorthe

De fleste børn vil i 8 måneders alderen kunne nøjes med flaske 3 gange dagligt og vil via dette få den mængde mælk som er nødvendigt for både at sikre jern og kalk. Ofte vil de drikke 150-200ml pr flaske. I løbet af 9-10 måneders alderen nedsættes så til yderligere 2 flasker med 200ml i hver (eller lidt mindre i flaske og så drikke mme af kop) så de også her får hvad de har behov for.

Ofte vil det være sådan at man i 8 måneders alderen giver de 3 flasker: Morgen, eftermiddag og aften eller nogen vælger at give flaske: Morgen, aften og sen aften i stedet. Det kan du selv vælge. Hos jer ser det ud som om at morgen og formiddagsflasken helt kan undværes og det er også okay.

I 9-10 måneders alderen gives ofte flaske morgen og aften og her vil du så i stedet kunne servere en portion tykmælk eller lignende om eftermiddagen. Det må du faktisk også gerne gøre nu, du skal bare sikre dig at hun ikke får mere komælk og komælksprodukter end hun får mme.

En plan for hendes 8 måneder kunne se således ud, og her beregner jeg så 3 flasker ud fra at hun ikke får flaske om morgenen:

Morgen 7-8: Havregrød, flerkornsgrød, øllebrød evt. med frugtmos, vand eller mme af kop

Formiddag 9-9.30: Puttes til formiddagslur og sover 45-60 minutter. Ofte vil man give flaske her, hvis hun ikke har fået om morgenen...

Frokost 11.30-12: Rugbrødshapsere (bondebrød eller lignende) med forskelligt smørbart pålæg. Det er fint med smøreost af forskellig slags, makrel, sildepostej, rognguf osv. Ved siden af tilbydes grøntsagsmos som supplement fordi hun endnu ikke kan spise sig mæt nok i brødhapsere. I takt med at hun ...


Annonce

... bliver ældre, så tilbydes hun kogte grøntsager i stykker, som ærter majs, gulerod, rød peberfrugt og lignende. Vand af kop

Puttes til middagslur med flaske ca kl. 13 og sover et par timer

Eftermiddag 16: Her kan du give en lille portion tykmælk eller lignende med lidt frugtmos, du kan også give hende lidt frisk frugt, bær eller måske ½ bolle med smør som hun kan sidde og gnaske lidt i. Vand af kop. Frugt er en fordel på dette tidspunkt fordi det ikke mætter så meget og derfor ikke tager pladsen fra aftensmaden

Jeg tænker også at ved at putte hende senere så vil hun kunne springe den sene powernap over her.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Aften 18: Aftensmad som I andre spiser, hun må få det hele, pasta med kødsovs, kartoffelmos med millionbøf, boller i karry osv. Giv hende noget af det moset f.eks. kartofler moset med sovs og giv hende så mad i stykker ved siden af, som f.eks. en frikadelle. Det er vigtigt at hun oplever at få det samme som I andre og at hun får mad som smager af noget. Hvis I en dag skal have noget som ikke er så børnevenligt, så er det helt okay at give hende et stykke rugbrød med rejeost, da det lyder til at være et hit:o)
Tilbydes lidt frugtmos med mælk på til dessert og drikker vand af kop

Puttes til natten med en flaske ca kl. 20

Sen aften 23-24: Flaske for at sove igennem til natten og for at nå op på de 3 flasker dagligt. For hendes vedkommende ligger de 3 flasker altså til middag, aften og sen aften.

Jeg tror at en sådan plan vil hjælpe jer videre, både i forhold til hendes madintag og i forhold til hendes søvn både om dagen og om natten.

Rigtig meget held og lykke fortsat og rigtig god sommer:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.

I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.

Før dåben skal I vælge mindst 2 og...

Læs mere i Babylex

Legetøj til baby og børn

Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.

Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annonce