Svar: Kostplan 9 mdr
Kære Maria
Du behøver ikke presse din søn til grød om morgenen, da han får grød i løbet af dagen. Modermælkserstatninger er okay, men du kunne måske også tilbyde ham lidt tykmælk med drys og lidt bær. Et stykke brød vil måske også glide ned. Hvad spiser du selv?
Frugt og grød om formiddagen er fint. Og det samme er frokosten, hvor du kan variere pålægget. Hvis han er mest til smørbart pålæg så bruger du det (leverpostej, smøreost, rognguf, humus osv.) og foruden frugt, som også kan bruges som pålæg, kan du give ham lidt kogt gulerod, ærter eller lignende.
Eftermiddagsmaden er fin.
Hvis han er ked af grøntsagsmos i øjeblikket så prøv at servere lidt grønt for ham, før selve aftensmåltidet. Det kan være en tallerken med agurk, ærter, majs, pebberfrugt eller lidt kogte grøntsager. Hvis han har spist lidt grønt i løbet af dagen kan du tage det mere roligt, hvis han ikke spiser det om aftenen.
Du har fuldstændig ret ...
... i at han nok gerne selv vil have lov. Så i stedet for at servere grøntsagsmos, så prøv i stedet at koge grøntsagerne møre og skære dem ud i små hapser, som han selv kan spise med fingrene.
Der sker ikke noget ved at du prøver med en skefuld, for at han får smag for det og han efterfølgende gerne vil spsie, men hvis han gentagne gange lukker munden og drejer hovedet væk, så skal du ikke presse ham mere. I længden er det naturligvis ikke holdbart at snyde ham, men fordi du gør det en enkelt gang eller to, det mener jeg ikke der sker noget ved.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du kan ikke få ham til at åbne munden og undgå at han afviser maden en gagn imellem. Det hører med til hans alder og viser at han også vil have medbestemmelse. Munden har han styr over - han kan selv bestemme om han vil åbne eller lukke den. Det giver en god selvfølelse at kunne kontrollere noget, i en verden, hvor I som voksne ellers bestemmer det hele:o)
Fortsat held og lykke
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Vedligeholdelse af barnevogn
Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.
For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.