Brev:
Vil ikke spise - 10 mdr.
Hej Helen
En babys latter er herlig, men to babyer der griner højlydt samtidig er ren lykke. Sådanne øjeblikke har vi heldigvis mange af med vores tvillinger, men de overskygges mere og mere af spiseproblemer.
Det går fortsat trægt med at få dem til at spise vores mad, og samtidig er de kørt træt i babymad, så de seneste uger har de spist alt for lidt. Jeg har læst mange af dine svar, men synes ikke at noget af det lykkes for os.
Det er som om at tingene kun vil lykkes én gang. F.eks. har de spist rugbrødshapser på flere måder: med vores fingre, med deres fingre, med vores gaffel og med deres gaffel. På samme måde er det gået med forskellig frugt, grønt, pasta osv. Hvis der var noget der lykkedes i går, så lykkes det helt sikkert ikke i dag. Hvis de får mere end én bid serveret foran sig af gangen, så sidder de og smider det på gulvet eller nulrer det til krummer mellem fingrene, men uden at putte noget i munden. Derfor er det lidt svært at give dem noget der ser spændende ud eller noget at vælge i mellem. Samtidig synes jeg også det er lidt svært at få fedtstof tilsat til den slags mad de selv kan sidde med.
Til de fleste måltider lykkes det kun at få 3-4 bidder i dem, af og til mindre. Det synes jeg jo er for lidt, så ofte forsøger jeg at fylde efter med købegrød, frugtmos eller yoghurt, bare for at de skal "overleve". Men det er jo ikke meningen at så store børn skal leve af den slags mad, og det er sikkert et spørgsmål om tid før de også kører træt i det.
Vores dag ...
... ser således ud:
Morgen: Øllebrød med frugtmos (er blevet trætte af havregrød) + 200-250 ml MME en time senere
Formiddag: Frugtmos eller brød de selv kan sidde med (flute, rundstykke eller skorpe) De spiser som regel ikke ret meget, og hvis de har sovet længe og fået morgenmad lidt sent springer vi helt over dette måltid.
Formiddagslur
Middag:
Rugbrødshapser og rester fra aftensmaden + 150-200 ml MME en time senere
Spiser næsten ingenting
Eftermiddag:
Ostemad og frugtmos. Den ene af tvillingerne vil som regel gerne have ostemad, men den anden får stort set kun frugtmos.
Eftermiddagslur
Aften:
Vores mad + 200-250 ml MME en time senere. 1-2 gange om ugen kan vi være heldige at de storæder, men ellers spiser de ikke noget særligt.
Før sengetid:
Frugtmos, yoghurt eller købegrød. Spiser som regel kun lidt, men da vi ikke kan trække aftenflasken til sengetid, synes jeg de skal have lidt at sove på (især når de ikke har spist noget til aften)
De burde jo kunne undvære eftermiddagsflasken nu, men de mangler den, hvis vi lader være. Det kan jeg egentlig godt forstå, når de ikke vil spise noget. Som jeg tidligere har skrevet drikker de ikke så meget til maden, men det går dog bedre.
Pyh! Det blev en lang smøre. Det korte af det lange er at jeg ikke kan finde på flere cirkusnumre (menuer og serveringsmåder). Det fylder efterhånden så meget at jeg glæder mig til at skulle begynde på arbejde igen. Og det var jo ikke meningen. Hvad gør vi?
Mange hilsner
"Madmor"
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
Viden om børn:
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.