Svar: Kløende jordbærmærke i nakke
Kære Mette
Jeg synes faktisk at I skal få en henvisning til en hudlæge som lige kan se på det mærke i nakken. Generelt bør en læge se på et jordbærmærke, når de ændrer udseende og samtidig tænker jeg at du har fuldstændig ret i at det kan lyde som en eller anden form for allergisk reaktion, en slags eksem og det bør behandles med den rigtige salve/creme.
Med hensyn til madplanen så synes jeg det lyder meget fornuftigt i forhold til Klaras alder. Hun tilbydes variation og får lidt fra alle fødevare og det er meget fint. Du skal være opmærksom på at hvis du får givet hende 400ml mme/vælling så behøver du ikke give hende jern ved siden af, så det kan være en fordel at holde mme/vælling på dette. Hvis hun ikke kan drikke 200ml om formiddagen ligesom hun gør om aftenen, så kan du være nødt til at give hende en flaske ekstra. Det kan så endten være eftermiddag eller sen aften og det synes jeg vil være okay. Det er fortsat vigtigt at hun får sin mælk.
Derudover så skal du sikre at hun får vand nok og du vurderer bedst hendes væskeindtag ved at se på hendes bleer. Hun skal fortsat have gode tissebleer og urinen skal være klar.
Nu hvor ...
... hun er blevet 9 måneder gammel, så må hun også meget gerne begynde at få en lille smule tykmælk eller lignede. Hun kan få lidt frugtmos på eller måske lidt rugbrødsdrys.
Giv hende også mere og mere af den mad som I spiser og gerne lidt rester fra aftensmaden til frokost. Det kan være frikadelle af kød/fisk, kylling, pastaskruer og lignende, som du gemmer til dagen efter. Hun må gerne få sovs og mad som smager af noget og det er en rigtig god idé at I nu giver hende så meget forskelligt som muligt. Jo mere jo bedre næsten.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det varer sikkert ikke så længe før hun begynder at blive lidt mere selektiv og lukke munden sammen for skeen, så jo mere i kan få hende til at smage på inden jo bedre er det. Lad hende også spise med en gaffel og med sine fingre og give hende kogte ærter, majs, gulerod og lignende som hun kan øve pincetgreb med.
Ellers lyder det som om I er på rette vej og det er helt naturligt at hun har haft behov for lidt ekstra væske og har haft lidt opvågninger om natten, når I nu har været ude at rejse. Nu skal hun lige vende sig til det hele igen, så I fortsætter bare på samme rolige måde:o)
Fortsat held og lykke med hende:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.