Annonce

Annonce

Svar: Vil slet ikke sidde


12. juni 2007

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Helle

Tak for dit brev og din uddybende beskrivelse af din datter:o)

Det er altid svært at vurdere et barn fra den position jeg har her og min umiddelbare tanke er derfor hvor jeres egen sundhedsplejerske og læge er henne i dette. Det bør naturligvis vurderes hvorvidt der er tale om at din datter har det, som du selv hele tiden har troet (hvilket også kan være rigtig nok), at hun har svært ved den tætte fysiske kontakt eller om hun faktisk har reelle smerter ved at sidde.

Du skriver ikke hvordan fødslen forløb, men du fortæller at hun var lille af vægt og at hun har grædt rigtig meget de første 3½ måned - tolket som kolik. Kunne det evt. tænkes at hun i kraft at en hård og langvarig fødsel eller evt. en meget hurtig fødsel har haft ondt i ryg, nakke... Er hun f.eks. nogensinde blevet set af en fysioterapeut?

Det er slet ikke sikkert at der er noget om det jeg tænker her, men jeg synes da det lyder relevant at få vurderet hvorfor hun ikke vil sidde ned. Især fordi du skriver at det altid har været sådan.

Mange børn vil vægre sig mod at sidde når de er 6 måneder gamle som din datter er nu - de vil helst stå på skødet med strakte ben og studere verden fra oprejst stilling. Men hun skulle jo f.eks. ikke vægre sig mod at blive sat i sin høje stol når hun skal spise...

Hendes afstandstagen eller reserverethed overfor andre mennesker kan også være hendes personlighed. Der er børn som allerede fra 4 ...


Annonce

... måneders alderen begynder at vise de samme ting, som man ser i 8 måneders alderen hvor man normalt taler om separationsfase. Så måske hun bare har rigtig meget behov for at observere på afstand og ikke bryder sig om at være hos andre.

Ligner du din mor? Nogle gange så hjælper det lidt, hvis stemmeføring osv. minder om hinanden, så vil barnet nogle gange bedre acceptere den anden (mormor). Især hvis hun også forsøger at gøre tingene som du plejer at gøre dem, så der er genkendelighed og samtidig tryghed.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Samtidig lyder det dog også som om at dine forældre bor langt væk fra jer og at I derfor ikke ses så tit. Så når de kommer så overnatter de og bliver i flere dage. Det er også en ny situation for jeres lille pige og derfor noget helt andet hun nu skal forholde sig til og hvis hun er lidt sensitiv og lidt forsigtig, så virker det måske lidt voldsomt på hende. Hun kender dem jo ikke så godt og går der længere tid imellem at hun ser dem så kan hun ikke huske det fra gang til gang. Det hjælper i takt med at hun bliver ældre, men hun er stadig bare en lille pige.

Hvis de derimod kom forbi et par gange om ugen og i små doser, så ville det ikke virke så voldsomt og hun ville lettere kunne huske dem og dermed acceptere dem. Jeg synes derfor det lyder som en meget sund og naturlig reaktion din datter har og jeg tænker at I må give det tid, være tålmodige:o)

Håber du kan bruge mine tanker lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...

Læs mere i Babylex

Omega-3 og amning

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.

Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annonce