Svar: Græder ved putning, hvis hun ikke får bryst
Kære Rikke
Dejligt at høre at I nu har fået mod på lidt rugbrødshapsere:o)
Jeg synes også det er godt at du nu har besluttet dig for at drosle lidt ned på amningen, så må vi bare lige se hvordan vi klarer den.
Der er flere ting i det tænker jeg. For det første er der jeres datters alder. Hun er ganske givet i separationsfasen og det betyder at hun har brug for at se jer, for at vide at hun ikke er forladt. Hun har i øjeblikket rigtig meget behov for at vide at I er der og vil naturligt i kraft af sin alder være mere pylret og krævende i forhold til kontakt. Derfor kan det være en lidt svær periode at drosle amningen ned og svært at droppe den inden putning om aftenen. I øvrigt er det ofte denne amning som fjernes sidst, det er den der er sværest at slippe.
Det I skal være opmærksom på er naturligvis at hun ikke begynder at trappe amningen op, at hun ikke begynder at vågne 4 gange om natten for at få bryst. Hvis det handler om at hun i øjeblikket har behov for brystet og hvis hun ikke får det så græder hun ulykkelig og får hun det, så falder hun i søvn på et øjeblik.. ja så ville jeg vælge at give hende brystet. Jeg synes ikke det er nu I skal kæmpe denne kamp - simpelthen på grund af hendes alder.
Det vil være passende med 3 amninger i løbet af dagen: Morgen, eftermiddag og aften eller evt. ...
... morgen, aften og sen aften. Når hun bliver 9-10 måneder så nedsættes amningen til 2 gange dagligt endten morgen og aften eller aften og sen aften.
Måden at gøre det på vil ofte være at fjerne amningen før søvn om dagen så I lærer jeres datter at kunne falde i søvn uafhængigt af brystet. Når hun kan det om dagen, så er det lettere for hende også at lære det om aftenen og så er det lettere for far at komme på banen.
Mit råd er altså at I ikke kæmper en kamp om aftenen, men forsøger en rutineændring hvor hun om dagen ikke skal falde i søvn ved brystet, for derefter at udnytte denne rutine om aftenen også.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg synes forøvrigt at det ville være en rigtig god idé at forsøge at få hende til at sove i egen seng, så far kan få sin seng tilbage:o)
Det er rigtig omsorgsfuldt og dejligt at læse om det I gør hos jer, men det er vigtigt at det ikke bliver styrende for jeres hverdag og jeg synes faktisk det er synd for far at han skal sove i stuen... Så prøv at amme hende, putte hende i seng, - lad far putte, og græder hun igen, så lad mor gå ind, evt. amme igen og så lade hende sove i sin egen seng. Sid evt. hos hende, kærtegn hende blidt, lad hende evt. finde roen på maven eller på siden, berolige hende med kærtegn og på den måde lade hende vide at I er der.
Håber dette giver mening, rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Fødder
På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.
Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.